Mai multe păduri de valoare deosebită au fost puse sub protecţie strictă în judeţul Caraş-Severin. După cum a declarat comisarul şef al Gărzii Forestiere Timişoara, Amar Ienea, este vorba de 653 de hectare de păduri virgine şi 13.481 de hectare de păduri cvasivirgine care au fost introduse în catalogul naţional.

Ca urmare a apariției O.M. 2525/2016 – privind constituirea Catalogului național al pădurilor virgine și cvasivirgine din România, și a demersurilor realizate de către reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara, au fost puse sub protecție strictă și incluse în Catalogul Național 653 de hectare Păduri Virgine și 13.481 de hectare – Păduri Cvasivirgine. Totodată, reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara au identificat și pus la dispoziția persoanelor interesate mai multe amplasamente cu păduri de valoare deosebită, astfel încât la momentul de față este în curs de analiză și avizare o suprafață de 4.200 de hectare pentru includerea în Catalogul Național.

Pădurile virgine şi cvasivirgine introduse în catalogul naţional se află în ariile naturale protejate Nera, Domogled şi Rusca, a mai spus Amar Ienea.