Partidul Social Democrat conduce atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor

La alegerile parlamentare de ieri, PSD conduce la Camera Deputaţilor cu 29,4% din voturi, iar la Senat cu 29,56%, după numărarea a peste 96% din secţii. Aceleaşi date provizorii indică faptul că PNL are la Camera Deputaţilor 25,18%, iar la Senat 25,58%.

Pe locul trei se plasează alianţa USR PLUS cu 15,13% pentru Camera Deputaţilor şi 15, 61% pentru Senat.
Surpriza acestor alegeri parlamentare este Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor, o formaţiune nou apărută pe scena politică românească de aproximativ un an, care a reuşit un scor record de 9,05% la Camera Deputaţilor şi 9,46% la Senat.

UDMR a primit 5,80% din voturi pentru Camera Deputaţilor şi 5,95% pentru Senat. Acestea sunt partidele care au obţinuţ conform datelor provizorii, voturile necesare pentru a accede în Parlament, adică peste 5% din voturile românilor.

Stau cu emoţii şi aşteaptă numărarea tuturor buletinelor de vot cei de la PMP, care se apropie de 5% – acum au 4,80%. Pe de altă parte, PRO România are în acest moment 4,16% din voturi şi este aproape clar că nu va intra în Parlament.

Pe baza acestor rezultate, se va decide la nivel judeţean numărul de parlamentari din fiecare partid care a trecut pragul electoral. În legislativ vor fi 465 de aleşi.

Cele mai citite

Related Articles