[AUDIO-FOTO] Rosso-nerii şi-au făcut vacanţa frumoasă! 2-0 cu Ripensia, în ultimul meci al anului

Ultima etapă desfăşurată anul acesta în Liga a II-a de fotbal a programat astăzi în Valea Domanului derbiul bănăţean dintre CSM Reşiţa şi Ripensia Timişoara – un meci foarte important pentru ambele echipe. Pe propriul teren, în faţa câtorva zeci de suporteri entuziaşti aflaţi pe dealul din spatele tribunei a doua, rosso-nerii au fost vioara întâi într-un spectacol sportiv agreabil, desfăşurat pe o vreme numai bună pentru fotbal. CSM Reşiţa a dominat în cea mai mare parte a timpului de joc şi a reuşit să fructifice două dintre numeroasele ocazii avute la poarta Ripensiei. Scorul a fost deschis în minutul 14 de Victoraş Astafei, care a marcat cu capul, după o centrare trimisă de pe dreapta de Laurenţiu Buş. 2-0 a fost în minutul 40, când Laurenţiu Breşneni a trimis mingea în plasă  de la numai doi metri, după o lovitură liberă executată de Dat de pe partea dreaptă a atacului reşiţean. CSM Reşiţa a fost echipa mai bună şi în repriza a doua, care a consemnat şi momente de dominare timişoreană. Ocaziile mai mari au aparţinut însă tot gazdelor: Danci, Breşneni, Buş şi Ilie  au dat emoţii defensivei roş-galbene, dar tabela nu s-a mai modificat.  CSM Reşiţa – Ripensia Timişoara, scor final 2-0, victorie pe deplin meritată a rosso-nerilor, care încheie pe val o toamnă competiţională complicată şi obositoare. Antrenorul Alin Minteuan şi-a felicitat elevii pentru un joc foarte bun.

„În opinia mea, a fost cel mai greu joc de când am venit aici, ţinând cont că este ultimul din acest an, şi întotdeauna acest ultim joc îţi pune multe probleme. Am încercat pe cât posibil să-i concentrez pe jucători şi să le spun că realmente acest meci va fi foarte dificil. Sunt foarte bucuros că au ţinut cont de ceea ce le-am spus, au tratat meciul cu maximă seriozitate şi am reuşit să câştigăm. Mai mult decât atât, n-am primit gol. Totuşi, un pic sunt supărat, pentru că am tratat unele faze de poartă cu prea multă nonşalanţă, şi asta nu se face, nu ai voie să tratezi acele faze cu superficialitate. Nu adversarul a jucat prost, ci Reşiţa a jucat foarte bine astăzi, foarte motivată, aţi văzut şi partitura tactică, am reuşit să le facem un presing agresiv, sus, în treimea adversă, şi am reuşit să recuperăm foarte multe baloane cât mai aproape de poarta lor. Încă o dată îi felicit pe băieţi pentru modul în care au interpretat ceea ce le-am transmis”, a declarat după joc antrenorul Alin Minteuan.

De cealaltă parte, antrenorul timişorean Cosmin Petruescu a felicitat gazdele şi a recunoscut că elevii săi au evoluat mult sub aşteptări în prima repriză.

„În primul rând, daţi-mi voie să felicit echipa gazdă pentru lotul pe care şi l-au format în vară, atât pe Alex Pelici, cât şi pe Cristi Bobar, pentru că ei au fost cei care au iniţiat acest proiect, dar şi pe Alin Minteuan, pentru rezultatele din ultimele etape şi continuitatea muncii pe care a depus-o. Cunoşteam foarte bine echipa din Reşiţa, m-au surprins rezultatele lor în prima parte a campionatului, au avut şi foarte multă neşansă în unele partide, dar era doar o chestiune de timp până se vor debloca. Din păcate pentru noi, lucrul acesta s-a produs în a doua parte a campionatului, iar pe noi ne-a prins într-o perioadă foarte proastă.  Nu căutăm scuze, nu căutăm alibiuri, într-adevăr, am făcut o primă repriză jenantă, poate cea mai slabă repriză de când am preluat eu echipa. Dar nu este important să căutăm vinovaţi, important este să găsim soluţii, pentru că noi mai avem de disputat două jocuri, unul la Cluj peste câteva zile, iar celălalt lunea viitoare, cu Farul”, a spus Cosmin Petruescu.

CSM Reșița: Cobrea – Szijj, Dudea (cpt.), Dumitraș, L. Acka – Dat, Breșneni, Danci – Laur. Buş, Astafei, Ad. Ilie
Rezerve: Zimmermann – D. Ciobanu, Rob. Boboc, Rasoveanu, N. Popescu, Chera, Brînzan, Matulevicius, Mihaly.
Antrenor: Alin Minteuan

Ripensia Timișoara: Șt. Dobre – Burdeț, Lalic, Rogac, Fridrich – Val. Macrițchii, T. Călin (cpt.) – Vasluian, Stoi, Vl. Tudorache – Sokovic. Rezerve: Păduraru – Țieranu, Golda, Al. Neagu, Al. Popovici, Maric, Urvanțev, Mih. Ene, Gladun. Antrenor: Cosmin Petruescu

Iată rezultatele complete înregistrate astăzi în cadrul etapei a 15-a:

Concordia Chiajna – CSM Slatina  3-2

CSM Reşiţa – Ripensia Timişoara  2-0

Farul Constanţa – Csikszereda Miercurea Ciuc  0-2

Gloria Buzău – Aerostar Bacău  1-1

Pandurii Tg. Jiu – FCU Craiova 1948  2-3

Turris Turnu Măgurele – Comuna Recea  1-1

Unirea Slobozia – Petrolul Ploieşti  0-3

CSM Reşiţa încheie toamna competiţională cu 18 puncte, din care 10 au fost obţinute în mandatul lui Alin Minteuan. După acest meci, lotul echipei de fotbal CSM Reşiţa intră în vacanţa de iarnă. Fotbaliştii reşiţeni vor reveni în pregătiri în jurul datei de 11 ianuarie.