De Ziua Internaţională a Voluntarilor, Crucea Roşie Caraş-Severin este din nou alături de comunitate pentru prevenirea SARS CoV-2

Intervenția Crucii Roșii Române pentru combaterea pandemiei de COVID-19 a fost extraordinar de puternică. Voluntarii de la filiala judeţeană Caraş-Severin s-au mobilizat exemplar şi au făcut faţă tuturor provocarilor, iar astăzi 5 decembrie, de Ziua Internaţională a Voluntarilor întreaga activitate a Crucii Roşii de la începutul pandemiei şi până în prezent merită menţionată.

În 10 luni de luptă împotriva pandemiei COVID-19, Crucea Roșie Română a achiziționat echipamente medicale și materiale de protecție în valoare de peste 7 milioane de euro pentru a veni în sprijinul unităților medicale, dar și a celorlalte instituții publice din prima linie.

Astfel, 175 de unități medicale de pe întreg teritoriul României au fost dotate cu aparatură medicală, materiale de protecție de strictă necesitate, produse de dezinfecție, materiale de curățenie, produse alimentare și aparatură electocasnică; 250 de autorități publice centrale și locale au fost sprijinite cu materiale de protecție pentru personalul angajat; 580 de cabinete individuale medici de familie au primit mănuși, măști, viziere și combinezoane.

În plus, 13 000 de persoane vulnerabile aflate în izolare la domiciliu au fost sprijinite cu pachete cu alimente de bază și pachete cu produse de igienă personală și produse de curățenie.

România au beneficiat de pachete cu alimente, produse de igienă și articole de îmbrăcăminte; 80 de centre de carantină din țară au primit materiale de cazarmament din depozitele proprii ale Crucii Roșii Române; 81 de ONG-uri din țară au fost sprijinite cu pachete cu alimente de bază, pachete cu produse de igienă, materiale de protecție pentru beneficiarii lor; 8 097 de persoane aflate în izolare la domiciliu au fost monitorizate zilnic prin telefon de voluntarii Crucii Roșii Române.

Profesori, asistenti, studenti, tineri si batrâni, toi îsi găsesc timp pentru a face voluntariat iar astăzi, de Ziua Internaţionala a Voluntarilor, ca în fiecare zi, de altfel:”suntem mândri de cei care salvează vieţi si luptă pentru umanitate”, transmit reprezentanţii Crucii Roşii din Caraş-Severin.

Cu detalii din judeţul Caraş-Severin, directorul organizaţiei, Alin Cica:

De același autor

Related Articles