Inspecția Sanitară de Stat a aplicat primele sancțiuni  în cuantum de 18 400 lei reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Reșița, după prima zi de control în această unitate.

Astfel, inspectorii sanitari au sancționat managerul unității cu o amendă în valoare de 10 000 lei, pentru neefectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare și reparații a clădirilor sanitare, conform HG 857/2011, art 30, lit e deși lucrările de igienizare se aflau în planul de conformare asumat de manager cu termen decembrie 2020.

Asistenta șefă a secției de Pneumopftizilogie si asistenta șefă a secției de boli infecțioase au fost sancționate cu câte 2000 lei fiecare pentru nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar,  în conformitate cu art 32, lit k, HG 857/2011.  Pentru același motiv, tot cu 2000 lei a fost amendată și una dintre infirmierele unității sanitare.

O altă asistentă medicală care activează în cadrul secției de boli infecțioase a fost sancționată cu 2 400 lei pentru gestionarea necorespunzătoare  a deșeurilor medicale periculoase rezultate din activități medicale, conform HG 857/2011, art.31, lit f.

Acțiunea de control va continua zilele următoare, echipei de la nivelul local i se va alătura o echipă din cadrul Ministerului Sănătății.

2 COMENTARII

  1. Lăsați la o parte faza cu manager de jumate de an domnul Marius ,aici est vorba despre tratamentul oferit bolnavilor…nu cum arata spitalul si ce neajunsuri are….toată lumea știe cu ce se confrunta spitalele din Resita doar ca putina lume știe ce tratament primesc bolnavii…

    • Vreau doar sa va spun ca nu doar actualul manager este de vina de situatia care a degenerat la SUJ.Fără să-i iau apărarea, acolo sunt datorii, spune preşedintele CJ Dunca, de 20 de milioane de euro si nu le/a facut actualul manager. Asa ca…

Comments are closed.