Scandalul izbucnit la Staţionarul 3 al Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, urmare a unor fotografii apărute pe toate canalele media, în care se vedeau pacienți ținuți goi pe holuri, mizerie în saloane şi la grupurile sanitare au oripilat întreaga ţară. Într-o conferință de presă la care a participat și primarul Ioan Popa, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, spune că:

,,Este o situaţie despre care am aflat în această dimineaţã când am vãzut fotografiile apãrute pe canalele media. Fotografiile au fost fãcute la mai multe intervale de timp dar asta nu conteazã. Problemele de acolo sunt foarte grave, unitatea medicalã, cu un buget anual de 50 de milioane de euro, are datorii de aproximativ 20 de milioane de euro. Şi este o situaţie pe care o moştenim, nici nu ştiu de când se perpetueazã, poate de 4 poate de 8 ani. Soluţia ar fi acel spital modular, proiect pe care l-am propus în ultima şedinţă de CJ dar ideea a fost respinsã de o parte din consilieri. Intenţionãm să o repunem pentru aprobare în următoarea şedinţă,,.

În cadrul conferinţei, conducerea judeţeană a cerut Ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, destituirea actualului manager al Spitalului Judeţean, Alina Stancovici. O comisie a ministerului urmează să vină la Reşiţa, săptămâna aceasta, pentru a analiza situaţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă dar şi modul în care reprezentanții de la Direcţia de Sănătate Publică și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu în acest caz.