[FOTO-VIDEO] Ziua Naţională, sărbătorită în Reşiţa la tabla de şah! 16 jucători au participat la Cupa 1 Decembrie

242

De Ziua Naţională, şahiştii cărăşeni au respectat tradiţia – e drept, adaptată puţin la vremurile de pandemie. Iubitorii sportului minţii s-au îmbrăcat gros, şi-au pus căciulile şi au sărbătorit Marea Unire la tabla de şah. Desfăşurată în aer liber, în faţa Polivalentei reşiţene, competiţia a reunit la start 16 jucători patrioţi de toate vârstele, de la copii până la seniori de peste 70 de ani. Înainte de start, cu toţii au ascultat Imnul României.

Sufletul acţiunii a fost şi de această dată Mihai Bolintiş, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin.

“Fiind pandemie, Reşiţa fiind în scenariul roşu, cu rata de infectări de peste patru la mie, evident că nu am primit avizul pentru a desfăşura această activitate în sală. O ţinem în aer liber, vremea astăzi se pare că ţine cu noi, chiar dacă este rece, e soare şi e frumos, simţim că este sărbătoare. Mă bucură faptul că 16 jucători s-au hotărât să participe la competiţie, chiar şi în aceste condiţii extrem de dificile. Toată stima pentru ei, pentru dragostea lor faţă de şah, pentru încrederea pe care o manifestă în activitatea asociaţiei noastre, pentru încrederea în Reşiţa, şi pentru faptul că doresc să cinstească şi în acest fel Ziua României. Avem jucători de la 7 ani la aproape 80 de ani. De la juniorul Bogdan Andrei Grecu, care şi-a sărbătorit ieri ziua, până la veteranul Marin Crăciun, care are 78 de ani. Se joacă în primul rând pentru glorie, deşi sunt şi premii în cupe şi medalii, asigurate de Primăria Reşiţa în cadrul proiectului «Promovarea şahului în comunitatea reşiţeană în 2020», şi sperăm să ne simţim bine, să jucăm şah de calitate şi să avem o zi naţională frumoasă”, a spus Mihai Bolintiş.

Chiar dacă tradiţionalele costume populare au fost înlocuite de această dată cu haine mai groase, în suflete, şahiştii au păstrat mândria de român. Cei mai tineri jucători au transmis tuturor românilor numai gânduri bune de Ziua Naţională.

Cupa 1 Decembrie a fost ultima competiţie cuprinsă anul acesta în calendarul Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin.