[AUDIO] Ziua Naţională a României, simbol al colaborării între Caraş-Severin şi Timiş, pentru dezvoltarea infrastructurii de transport

Consiliile Judeţene Caraş-Severin şi Timiş, respectiv Primăriile Reşiţa şi Timişoara au semnat astăzi un acord de parteneriat în vederea dezvoltării de proiecte comune de transport şi mobilitate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca a declarat că este nevoie de investiţii serioase pentru ca dorinţa comună să se concretizeze şi există o mare şansă prin accesarea fondurilor europene.

Dacă pe relaţia Arad-Timişoara-Caransebeş deja există un proiect foarte important de reabilitare a căii ferate, accesul spre Reşiţa şi Clisura Dunării, va deveni uşor de realizat prin infrastructura feroviară, care va aduce Timişoara aproape de Reşiţa, a afirmat Dunca. El a precizat că a fost gândită o legătură de la Tomeşti la Voislova astfel încât să legăm zona turistică aparţinătoare comunei Zăvoi cu Poiana Mărului, Muntele Mic, după care train-tramul până la Reşiţa şi, nu în ultimul rând, accesul facil de la autostradă către Moldova Nouă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica a declarat la rândul său că momentul a fost ales intenţionat de Ziua Naţională a României, ca simbol al unirii dintre cele două judeţe în ceea ce înseamnă proiectele comune.

Primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa a declarat că este vorba de un parteneriat ce ne va permite atragerea de finanțări europene în comun cu Consiliul Județean Caraș-Severin, Timișoara și Consiliul Județean Timiș, pentru modernizarea infrastructurii de trasport auto și feroviar.

Documentul semnat include cinci proiecte foarte importante, atât pentru noi, cât și pentru colegii din județul Timiș:
– Modernizare infrastructură feroviară pentru implementarea soluției de transport tip ”train-tram” pe ruta Reșița Sud- Bocșa- Timișoara Nord și asigurarea legăturii cu Aeroportul Timișoara;

– Modernizare infrastructură feroviară pentru implementarea soluției tip ”train-tram” pe ruta Berzovia-Oravița-Anina;

– Infrastructură nouă- drum expres (trei benzi) Berzovia- Buziaș- Topolovățu Mare- Autostrada A1

– Extinderea la 4 benzi de circulație a drumului Moșnița Nouă- Buziaș (DJ 592)

– Modernizarea drumului interjudețean DJ 684 pe traseul DN 68A (Coșava)- Tomești- Lunca de Sus- limită de județ CS- DN 68 (Voislova)

Banatul este unul, cu multe particularități, dar și cu deosebiri, iar o conectare cât mai bună între Banatul de Munte și Banatul de Câmpie va aduce beneficii întregii regiuni. 

De același autor

Related Articles