Multe instituţii de cultură importante din ţară susţin de Ziua Naţională a României evenimente adaptate condiţiilor speciale din acest an.

Teatrul Naţional din Timişoara se deschide virtual publicului astăzi, de la ora 18:00, cu unul dintre cele mai aplaudate spectacole: piesa „O scrisoare pierdută” de Ion Luca Caragiale. Va fi transmisă în direct din Sala Mare pe site-ul instituţiei, pe canalul YouTube şi pe pagina de Facebook ale Teatrului. Naţionalul timişorean îşi explică alegerea prin faptul că, într-un moment când viaţa este transferată pe online, „O scrisoare pierdută” rămâne o mostră de umanitate.

La Sibiu, Filarmonica a pregătit de Ziua Naţională un program alcătuit integral din adaptări simfonice ale unor piese tradiţionale româneşti care poate fi urmăriţ la fel, pe canalul de YouTube şi pe pagina de Facebook cu începere de la ora 19:00.

Şi tot astăzi, Casa Artelor „Dinu Lipatti” din capitală transmite online, în premieră, două recitaluri extraordinare de muzică şi poezie de la orele 11:00 şi 17:00. Protagonişti vor fi violonistul Şerban Lupu, pianista Viorela Ciucur, actorul Dorel Vişan şi flautistul Ion Bogdan Ştefănescu.