[FOTO-AUDIO] Patriotul bănățean Ştefan Hodi, din nou pe bicicletă spre Alba Iulia, de 1 decembrie

476

Temerarul lugojean Ştefan Hodi a plecat luni, 30 noiembrie dimineața într-o nouă aventură. Din oraşul timişean poartă tricolorul României spre Alba Iulia, pe bicicletă. În ciuda vremii nefavorabile doreşte să fie prezent marți,1 decembrie în capitala Marii Uniri.

Ştefan Hodi a vorbit de pe traseul noii sale aventuri pe două roți despre dorința sa arzătoare de a ajunge la Alba Iulia și în acest an 2020:

”Ca de fiecare dată, din anul 2000 și până în prezent, încerc să fiu la Alba Iulia de Ziua Unirii. Chiar dacă anul acesta pentru sport a fost mai dificil din cauza pandemiei, eu mă duc cu sufletul deschis ca de fiecare dată. Înaintez mai greu pe traseu, deoarece este rece și simt lipsa de antrenament, anul acesta nu am pedalat mai deloc. Mă încadrez totuși în ce mi-am propus ca distanță de parcurs. Am prins și porțiuni de trafic intens, dar mă descurc. Astăzi îmi doresc să ajung până la Orăștie, unde voi fi găzduit peste noapte. În alți ani am dormit în cort. În total parcurg, dus-întors, peste 360 de km. De 20 de ani merg la Alba Iulia, de 1 decembrie, dar traseul l-am parcurs de sute ori, cam de 40 de ani încoace. La Alba Iulia mă duc cu drag de fiecare dată, doresc să fiu acolo neapărat”, a spus performerul Ștefan Hodi.

În cariera sa de ciclist Ştefan Hodi a pedalat în zece tururi ale României şi cinci tururi ale Europei. De asemenea a parcurs pe două roţi, 1230 de km în doar 88 de ore.