Serviciul de Ambulanţă din Caraş-Severin a suplimentat pe durata minivacanţei de 1 Decembrie numărul de echipaje de intervenţie de pe raza judeţului. Şi în aceste zile libere cadrele medicale sunt la datorie şi se acţionează cu un efectiv de 23 de echipaje.

Apelurile către ambulanţă sunt din ce în ce mai multe deoarece de câteva zile SAJ Caraş-Severin efectuează şi recoltări de probe la domiciliu pentru cei suspecţi de COVID-19 şi care solicită acest lucru.

Detalii ne oferă managerul Ambulanţei cărăşene, Daniela Popescu:

Cadrele medicale de la SAJ Caraş-Severin nu au liber în minivacanţa de 1 Decembrie, sunt din nou la datorie, avem un efectiv de 23 de echipaje. În aceste zile libere echipajele Ambulanţei au făcut şi recoltări de probe, toate care au venit prin sistemul ro-apel şi pe lângă acestea au avut de transportat suspecţii dar şi cazurile confirmate cu SARS CoV-2 către spitalele din judeţ.

Pot să vă spun că echipajele noastre sunt deja suprasolicitate, ne dorim ca populaţia să respecte regulile, să poarte mască şi sperăm că în aceste zile libere, oamenii vor alege să stea mai mult în acasă„, ne-a transmis managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Daniela Popescu.

Prelevarea la domiciliu a pacienților cu COVID-19 reprezintă o soluție pentru degrevarea secțiilor de urgență ale spitalelor. Probele recoltate de echipajele medicale ale SAJ vor fi preluate de DSP și trimise la laboratoarele care efectuează testarea.

Pot fi testate la domiciliu persoanele simptomatice identificate de personalul medical de la SAJ, persoanele simptomatice aflate în izolare la domiciliu, gravide simptomatice și persoane incluse în recomandările de prioritizare a testării pentru Covid-19 (dializați, pacienți oncologici, persoane care urmează să efectueze transplant de organe etc), care nu se pot deplasa la centrele de recoltare, cu excepția contacților simptomatici din focare și cazurilor confirmate, la care recoltarea probelor va fi efectuată de reprezentanții DSP.