Aproximativ 10.000 de poliţişti şi 6.000 de jandarmi vor fi prezenţi zilnic, în stradă, în minivacanţa de 1 Decembrie!

Aproximativ 10.000 de politisti vor actiona zilnic, în stradă, în perioada începând de astăzi şi până în 1 decembrie, pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale, fluidizarea traficului rutier si mentinerea ordinii si sigurantei publice, precum si pentru verificarea respectarii masurilor impuse pentru limitarea raspândirii infectiilor cu SARS-CoV-2.

“Recomandarea noastra este ca si în aceasta perioada sa respectam regulile de protectie sanitara si de distantare fizica, evitând vizitele si deplasarile care nu sunt esentiale. În toata tara, politistii vor actiona, împreuna cu celelalte institutii cu atributii în domeniu, pentru verificarea respectarii masurilor pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a precizat vineri, purtatorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Totodata, aproape 5.000 de pompieri vor fi la datorie, zilnic, în minivacanta prilejuita de Ziua Nationala si de sarbatoarea Sfântului Andrei, salvatorii fiind pregatiti sa intervina în orice moment pentru acordarea asistentei medicale de urgenta, cât si pentru gestionarea tuturor solicitarilor primite din partea cetatenilor.

Inspectoratul General de Aviatie al MAI are la dispozitie 14 elicoptere pentru misiuni de ordine publica si aeromedicale, inclusiv pentru transportarea plasmei hiperimune si a pacientilor confirmati cu SARS-CoV-2.

În aceeasi perioada, 6.000 de jandarmi vor fi în teren pentru asigurarea unui climat de liniste si siguranta, precum si pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite.

Jandarmeria Româna, prin structurile specializate de interventie montanta, va acorda o atentie deosebita zonelor care prezinta riscuri pentru siguranta turistilor. Un numar de 250 de jandarmi montani sunt pregatiti sa intervina în situatii de urgenta.

Cele mai citite

Related Articles