[AUDIO-FOTO] Francisc Vaștag, la ceas aniversar: Încă de dimineață am avut parte de o surpriză extraordinară. Le mulțumesc tuturor celor care s-au gândit la mine!

450

Fostul pugilist de top, reșițeanul Francisc Vastag, își sărbătorește joi, 26 noiembrie ziua de naștere. Maestrul a avut parte de surprize încă de dimineață, unde a fost aniversat, la sală, de sportivii și colegii săi. L-am felicitat pe Feri Vaștag la ceas aniversar:

”Nu avem cum să petrecem într-un mod deosebit în acest an, doar cu prietenii la o partidă de vânătoare, duminică. Încă de dimineață am avut parte de o surpriză din partea colegilor și copiilor, la sală, care m-au întâmpinat cu tort și cu urările lor. O surpriză extraordinară. Eu am intrat să facem antrenament, iar ei m-au felicitat într-un astfel de mod. Le mulțumesc, tuturor pentru gestul extraordinar. Din punct de vedere profesional anul 2020 nu a fost unul foarte reușit, deoarece nu am avut prea multe competiții. Cu toate acestea ne mândrim cu două medalii naționale: Daniel Anca – argint la Under 22 și Sebastian Nițu – medalie de bronz la tineret. Sperăm că vom depăși această perioadă de pandemie cât mai repede, astfel încât totul să revină la normal. E bine că ne putem antrena în sală, facem antrenamente dimineața și după-amiaza, în funcție de cum au copiii școala online. Am avut plăcuta surpriză să avem și copii începători care să vină la noi pentru a practica boxul. Noi respectăm întocmai toate măsurile impuse, iar până în prezent nu am avut probleme de sănătate. Am mai avea săptămâna viitoare ”Cupa României” de seniori și cadeți,  la Arad, dar fiindcă sunt anunțați foarte puțini pugiliștii la startul competiției, noi nu vom face deplasarea la concurs. Ar însemna să disputăm doar câteva meciuri. La aceasta se adaugă testele Covid, care sunt costisitoare și trebuie să ne încadrăm ca și timp pentru marțea viitoare. Cine ne face nouă teste duminică? E destul de complicat. În plan personal, în 2020 am stat mai mult pe lângă casă. Am cultivat legume, am făcut de toate. De la 1 octombrie s-a deschis și sezonul la vânătoare. Am ieșit cam în fiecare duminică. Important este că ne-am bucurat de compania prietenilor, dar respectând normele impuse de lege. Cam acestea au fost preocupările din 2020, dar sunt convins că nici alți oameni nu și-au putut desfășura activitatea 100% așa cum și-au dorit, a spus multiplul medaliat Francisc Vaștag.   

Maestrul emerit al sportului, reșițeanul Francisc Vaștag împlinește joi 52 de ani, din 1993 este Cetățean de Onoare al Reșiței, iar în prezent coordonează sectia de box a CSM Reșița.

Francisc Vaștag a început să practice boxul la Reșița, cucerind numeroase titluri naționale la sfârșitul anilor 80 și începutul anilor 90.

În 1989, la Moscova, Francisc Vaştag devenea primul român campion mondial la box, categoria semimijlocie.

În toamna anului 1993 a devenit atât campion european, cât și mondial.

Doi ani mai târziu, în 1995, la Berlin, Francisc Vaștag și-a adăugat în palmares al treilea titlu mondial, după o finală în care l-a întâlnit pe același Alfredo Duvergel, pe care îl învinsese la Tampere. Tot în acel an devenit și campion european.

Este considerat cel mai bun boxer amator român, datorită loviturilor combinate în serie, directelor și croșeelor în viteză, care i-au adus multe victorii.

La mulți ani, Feri Vaștag!!!