[AUDIO] Cătălin Gavrilă, președintele Bike Attack : Reșițenii au avut grijă de bicicletele puse la dispoziție de Primăria Reșița

Zecile de biciclete incluse în sistemul de bike-sharing din Reșița au fost retrase din oraș și depozitate într-un loc ferit de frig și umezeală.

”Reșițenii au avut grijă de ele, nu sunt deteriorate”, spune președintele Asociației Bike Attack Reșița, asociație care se ocupă de mentenanța acestora:

”De ce sunt retrase? Nu pentru că e zăpadă sau umezeală, ci pentru că sunt dotate cu un dispozitiv de închidere electronic, ce este alimentat de o baterie, iar acea baterie nu este indicat să stea la frig. Am hotărât împreună cu reprezentanți ai Primăriei Reșița ca în sezonul rece bicicletele să nu fie disponibile pentru public. De asemenea, am observat că numărul utilizatorilor s-a redus cu aproape 99 % față de lunile precedente, ceea ce este normal. Nu este confortabil, iar la noi nu există mentalitatea ca în unele țări ale Europei, unde se merge pe bicicletă chiar dacă e frig sau plouă. În primăvară intenționăm să schimbăm unele accesorii la ele, cum ar fi manșoanele care au fost dezinfectate intens și s-au deteriorat de la alcool. După ce am făcut o evaluare a stării lor am constatat că bicicletele se prezintă într-o stare foarte bună. Reșițenii au avut grijă de ele, nu s-a furat și nu s-a distrus niciuna”, a concluzionat Cătălin Gavrilă.  

Cele 60 de bicicletele puse la dispoziție de Primăria Reșița sunt păstrate și întreținute până în primăvară, când vor deveni din nou funcționale ca o alternativă eco a transportului în comun și totodată un prilej de a face mișcare.