[AUDIO] O reşiţeancă la lotul naţional! Handbalista Slageana Radosavlevici, printre cele mai bune cadete ale României

679

Cele mai bune handbaliste cadete ale României şi-au dat întâlnire la Râmnicu Vâlcea, acolo unde se desfăşoară, între 21 şi 28 noiembrie, un stagiu de pregătire centralizată rezervat tinerelor speranţe din această grupă de vârstă. Între sportivele convocate la lot se află şi reşiţeanca Slageana Radosavlevici, handbalistă care joacă la Liceul Traian Vuia sub comanda profesoarei Lucia Moruţ. Slageana e o sportivă cu reale calităţi, spune cunoscuta antrenoare.

“Este vorba despre Slageana Radosavlevici, o sportivă născută în 2006, o handbalistă foarte bună, foarte talentată şi muncitoare. Nu pot vorbi despre ea decât la superlativ, este o sportivă deosebită. Acum este convocată datorită vârstei la lotul de cadete, dar se va auzi de această fetiţă, peste ani de zile, chiar la loturile de tineret sau de senioare. Am foarte mare încredere în ea, este un copil muncitor. Convocarea ei este o mare bucurie pentru mine ca profesor, pentru că, şi la băieţi şi la fetiţe, am putut să dau lotului naţional sportivi de la «Traian Vuia »  antrenaţi de mine. Îi mulţumesc foarte mult doamnei Steluţa Luca, pentru că se ocupă de aceşti copii, la nivel de juniori. Mă bucur foarte mult pentru această convocare, ea înseamnă foarte mult, mai ales în această perioadă grea. Slageana a trebuit să facă testul COVID, care a fost negativ. M-am bucurat foarte mult, pentru că am înţeles că trei sportive convocate de la Baia Mare au fost testate pozitiv, astfel că nicio jucătoare de la Baia Mare nu poate participa”, a declarat profesoara Lucia Moruţ.

La stagiul de pregătire de la Râmnicu Vâlcea a fost convocată şi Maria Soroceanu, o jucătoare de perspectivă antrenată de tehnicianul Toma Drăgoiu la ACS Băile Herculane. De pregătirea lotului naţional de cadete se ocupă antrenorii Mihaela Ciubotaru, Marius Dănulet şi Adrian Olteanu.