Spitalul Municipal din Caransebeş pregăteşte o morgă mobilă pentru persoanele decedate din cauza SARS CoV-2

535

Din cauza numărului tot mai mare de pacienţi cu SARS CoV-2 care mor la Caransebeş, morga Spitalului Municipal a devenit neîncăpătoare, iar conducerea unităţii medicale a fost nevoită să caute soluţii. Medicii legişti lucrează şi în weekend şi la fel ca la Timişoara şi aici este pregătit un camion frigorific care va fi folosit pentru persoanele decedate din cauza noului coronavirus.

Camionul a fost amplasat în curtea unităţii medicale, lângă morgă şi aşteaptă autorizarea Direcţiei de Sănătate Publică pentru a putea funcţiona, ne-a declarat managerul Valentina David.

Toţi aparţinătorii care au un deces vin şi îşi ridică foarte repede sau cât se poate de repede persoanele decedate, noi am lucrat şi în weekend, oricum este plin dar, ne organizăm în aşa fel încât oamenii să vină să-şi ridice cât mai repede persoanele decedate ca să nu ţinem blocate locurile pentru că este foarte greu. Avem şi noi un tir care este amplasat în curtea spitalului lângă morgă dar încă nu am apelat la acest tir pentru că ne trebuie un sistem de răcire şi acolo iar este o problemă, încercăm să vedem cum putem rezolva dar un lucru este cert avem un tir şi facem toate demersurile necesare dar sper să scadă numărul de cazuri şi să nu mai avem atât de multe decese”, ne-a declarat managerul Valentina David.

Alte două decese din cauza noului coronavirus au fost înregistrare ieri la Spitalul Municipal din Caransebeş.

Deşi personalul medical este extenuat, zilnic asigură tuturor pacienților îngrijirea potrivită și răspunde chiar şi la cele mai exigente solicitări. O aparatură performantă asociată cu cele mai bune condiţii necesare desfăşurării activităţii medicale este primordială pentru a continua luptă împotriva noului coronavirus.