[AUDIO] Romeo Dunca: 65 de angajaţi vor fi disponibilizaţi. Este doar primul pas. Va urma Direcţia de Asistența Socială şi Protecția Copilului

65 de persoane vor fi disponibilizate de la Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Preşedintele Romeo Dunca a declarat că din cele aproximativ 250 de posturi cât cuprinde în prezent corpul administrativ şi Direcţia de Drumuri Judeţene vor rămâne aproximativ 170, la care se adaugă alte 30 de posturi în plus.

Organigrama, de la 196 de angajați în corpul administrativ și 46 la Direcţia de Drumuri Judeţene, se modifică în 155, la care se adaugă 11 la Salvamont şi 26 la Direcţia de Drumuri Judeţene. În total, 192 față de 242. Dar! Între cei 26 de la DDJ și în locul celor 33 de la birou și doi șoferi pe mașina mică vor rămâne doar nouă la birou și apar 17 poziții noi, neocupate în prezent, de conducători auto și servanți. Am creat aceste locuri pentru ca în viitor să achiziționăm câteva utilaje. Folosindu-ne de ele, chiar ne vom ocupa de întreținerea și reparația drumurilor in județ.  În acest fel vom economisi enorm, timp și bani, și nu vom merge pentru fiecare petic de asfalt sau margine de drum de cosit să facem licitații. Plata întregii regii de funcționare se va acoperi ușor doar din lucrările de deszăpezire care vor fi făcute tot de această direcție și care pe trei ani se ridică la 16 milioane de lei. Fără TVA și fără Muntele Mic, unde licitația de 1.500.000 de lei a fost contestată în instanță. La Fonduri europene și guvernamentale apar 10 poziții noi. La acestea se se vor adăuga încă 6, care așadar în prezent nu există, deci nu sunt ocupate.

Efectiv, după aprobarea organigramei, făcând o comparație cu ce există astăzi, vor fi în sistem cu 50 de angajați mai puțini. Cu mențiunea că în totalul de 192 sunt incluse şi cele 33 de poziţii noi. Adică 33 de persoane ce vor aduce un plus la activitatea existentă. Dacă ar fi să comparăm cu ceea ce avem azi în instituție, începând din 11 ianuarie 2021, data aplicării noii organigrame, o să avem (fără posturile nou create) 139 de angajați în corpul administrativ şi nouă la Direcţia de Drumuri Judeţene. Azi, din cele 196 de posturi aflate în organigramă sunt ocupate 167, iar din cele 46 de la DDJ sunt ocupate 42. Așadar, comparăm  în termeni efectivi 148 cu 213.

Economia făcută cu disponibilizarea a 65 de persoane e binevenită. Nu e mare lucru, deoarece succesul vine din creșterea veniturilor, nu neapărat din realizarea de economii, dar reprezintă totuși ceva. 100.000 de euro lunar înseamnă câțiva kilometri de drum degradat care poate fi reparat în bune condiții. Sau, mai important, cu 1.200.000 euro anual, mai multe sume direcționate pentru realizarea de studii de fezabilitate pentru proiecte europene.

Este doar primul pas. Asistența socială, Protecția copilului sau alte servicii vor urma analizei și vântul de schimbare pentru cei fără rost va bate și acolo.

De același autor

Related Articles