Nereguli depistate de Curtea de Conturi la AJOFM Caraş-Severin

AJOFMRaportul public al Curţii de Conturi a scos la iveală faptul că există o serie de abateri şi nereguli în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş-Severin.

Instituţia nu a întocmit la timp documentele necesare pentru a recupera de la Casa de Asigurări de Sănătate contribuţiile pentru concediile medicale ale salariaţilor suportate din credite bugetare.

În aceste condiţii AJOFM are de recuperat  75.659 de lei şi nu 91.000 de lei cât este specificat în raportul curţii de conturi, a precizat purtătorul de cuvânţ Carla Goagă.

Diferenţa provine dintr-o neregulă depistată în alt judeţ, iar pentru recuperarea banilor AJOFM a dat în judecată CJAS.

De asemenea Curtea de Conturi a mai depistat o serie de nereguli legate de respectarea legii de inventariere a patrimoniului, întrucât soldurile conturilor de creanţe şi datorii nu au fost supuse verificării şi confirmării pe baza extraselor de cont.

O parte dintre deficienţele constatate au fost remediate în timpul controlului Camerei de Conturi Caraş-Severin, iar pentru restul au fost dispuse măsuri de remediere care au fost finalizate până la data de 31 decembrie 2013, a mai precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM, Carla Goagă:

(Ovidiu Babolea)

Cele mai citite

Related Articles