[AUDIO] Gimnaştii de la Reşiţa participă totuşi la Naţionalele de la Ploieşti. Cazul de coronavirus depistat iniţial s-a dovedit a fi un test fals-pozitiv

94

Deşi iniţial se anunţase că gimnaştii juniori aflaţi în pregătire la Reşiţa nu vor participa la Naţionalele de la Ploieşti, din cauza unui caz de coronavirus, decizia s-a schimbat în ultima clipă, iar juniorii de top au făcut totuşi deplasarea. Explicaţia: un al doilea test al sportivului aparent infectat a ieşit negativ! Amănunte ne-a oferit profesorul Robert Bălan, membru al colectivului tehnic care se ocupă de pregătirea juniorilor din centrul naţional de la Reşiţa.

La insistenţele Federaţiei Române de Gimnastică, am repetat testul respectivului sportiv, care a ieşit negativ la a doua testare. Ne-am urcat în maşini şi am plecat imediat spre Ploieşti. Toată lumea este sănătoasă. Vă spun sincer că la ora actuală nu avem niciun obiectiv la acest campionat, în afara unei testări înaintea Campionatelor Europene, campionatul de la Ploieşti fiind primul şi singurul concurs al sportivilor pe anul acesta. Nu ştim  ce va ieşi până la sfârşit, pentru că este greu să-ţi fixezi obiective într-un an atât de greu ca acesta”, a declarat profesorul Robert Bălan.

Campionatele Naţionale de gimnastică pentru seniori, juniori I şi juniori II se desfăşoară în perioada 13-14 noiembrie, în sala “Olimpia” din municipiul Ploieşti. De la CSS şi CSM Reşiţa participă la competiţie Robert Paşca, Raul Şoica, Gabriel Ţîţaru, Felix Simion, Robert Aioanei, Andrei Titi, Richard Drăgulescu şi Alexandru Puiu.