Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş a primit noi paturi ATI complet echipate şi monitoare medicale

Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş a primit în aceste zile aparatură nouă şi utilităţi medicale care vor deservi pacienţii internaţi în unitatea sanitară din municipiul de pe Timiş şi Sebeş.

Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş a primit 8 paturi pentru secţia ATI, 5 tărgi şi 7 monitoare medicale destinate secţiei pediatrie.

Ec. Valentina David, managerul interimar al Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş: Este vorba de 8 paturi speciale cu numeroase funcţii pentru secţia ATI, 5 tărgi şi 7 monitoare medicale destinate secţiei Pediatrie. Achiziţiile sunt finanţate din fonduri provenite de la Ministerul Sănătăţii în procent de 90% din valoarea acestora, restul fondurilor până la 100%, fiind asigurate de Primăria şi Consiliul Local Caransebeş.

Valentina David precizează că, în baza finanţării provenite de la Ministerul Sănătăţii, respectiv a administraţiei locale, Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş a mai achiziţionat şi trebuie să primească, un videolaringoscop şi încă 35 de monitoare medicale, care vor fi împărţite secţiilor ATI, Cardiologie şi CPU. Sunt aşteptate să sosească alte 5 ventilatoare pentru ATI, cât şi aparatură pentru Compartimentul de Anatomie Patologică şi pentru Laborator.

De asemenea, corturile de la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş sunt înlocuite cu containere.

Ec. Valentina David, managerul interimar al Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş: Sosirea sezonului rece face imposibilă primirea pacienţilor pentru triere în corturi la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş. Motiv pentru care, pe platoul din faţa clădirii, în locul corturilor au fost instalate construcţii uşoare din elemente modulate, prevăzute cu toate dotările necesare( paturi şi aeroterme), pentru primirea pacienţilor în condiţii optime. Cele două module au fost trimise de Instituţia Prefectului Caraş-Severin, urmând să rămână în folosinţă Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş cât timp sunt necesare.

Cele mai citite

Related Articles