Veste proastă pentru echipele de juniori din handbalul românesc: Federaţia a anunţat grupările sportive active în handbalul juvenil din România că în acest an nu va mai avea loc nicio competiţie oficială de juniori. Decizia a fost însoţită şi de explicaţii. Între altele, Federaţia Română de Handbal a arătat că multe cluburi nu au avut încă acces în sălile de sport pentru antrenamentul cu mingea, ca urmare a faptului că Ministerul Educației și Cercetării  a sistat activitatea în școli și licee, din cauza coronavirusului. Iniţial, forul tutelar propusese cluburilor o competiţie desfăşurată pe final de an sub formă de turnee, dar multe grupări au declinat oferta, fiind preocupate de sănătatea participanţilor în plin val doi de pandemie. În aceste condiţii, primele jocuri oficiale vor avea loc abia anul viitor în februarie. O veste tristă, dar o măsură justificată, având în vedere evoluţia pandemiei, spune profesoara Lucia Moruţ, cea mai titrată antrenoare din handbalul juvenil cărăşean.

“De fapt, am primit cu două luni în urmă o propunere să se înceapă în luna decembrie. Foarte multe echipe, inclusiv liceul Traian Vuia din Reşiţa, au trimis răspuns că nu pot să participe. Probabil că n-au avut suficiente echipe, astfel că am primit o nouă adresă în care ni se spune că vom începe abia în 2 februarie 2021. Am fost foarte dezamăgită la început, mă gândeam că suntem printre puţinele cluburi care nu s-au înscris. Pentru că aceste fetiţe chiar meritau. În anul competiţional care s-a încheiat în vară sigur luau o medalie, dar turneul final nu s-a ţinut. M-am gândit că o să putem participa totuşi în campionat, dar, văzând restricţiile care sunt în vigoare, normal că am luat decizia să nu participăm în acest an la junioare II şi III. M-am bucurat foarte mult când a venit vestea bună că nu s-a pierdut anul competiţional, şi că vom începe în februarie. Sper să ne ajute Dumnezeu şi să fie bine”, a spus profesoara Lucia Moruţ.

Dacă până acum îşi antrena handbalistele afară, în aer liber, odată cu înăsprirea măsurilor restrictive antrenoarea Lucia Moruţ a revenit la soluţia de avarie practicată şi în perioada martie-iunie: antrenamentele coordonate pe grupul de whatsapp în care sunt înscrise toate junioarele din cele două grupe. Pregătirea se desfăşoară zilnic, de la ora 17.00.