[AUDIO] Dan Alexa e noul antrenor al Politehnicii Timişoara. Octavian Benga: “Iubesc această echipă, dar de acum voi fi doar suporter”

1081

Divizionara secundă ASU Politehnica Timişoara s-a despărțit de antrenorul Octavian Benga, care a condus echipa alb-violetă timp de un an de zile. Se pare că Benga nu a acceptat propunerea conducerii, aceea de a colabora cu managerul general Dan Alexa, care ar fi fost repoziționat în funcția de director tehnic. Cele două părţi au ajuns la un acord de reziliere amiabilă a contractului. După plecarea reşiţeanului Benga, “Chirurgul” va îndeplini şi rolul de antrenor principal. Într-un mesaj adresat poliştilor, Octavian Benga a mulţumit suporterilor pentru susţinere şi a declarat că rămâne cu sufletul alături de timişoreni.

“Voi deveni doar un suporter al echipei, nu voi mai fi antrenorul ei. Am ajuns la o înţelegere cu cei care se ocupă de destinele echipei să reziliem contractul de comun acord. Am ţinut expres să mă adresez pe această cale tuturor suporterilor, şi în special celor din Peluza Sud, cărora le mulţumesc din suflet pentru toată susţinerea. I-am simţit alături de mine, m-au susţinut non-stop în această perioadă de un an cât am fost antrenor. Nu ştiu cât de mult i-am bucurat, dar cu siguranţă nu i-am întristat foarte mult. Am avut 20 de meciuri oficiale, dintre care 18 rezultate pozitive şi doar două înfrângeri. Consider că am dat totul pentru Poli, iubesc această echipă, jumătate din viaţă am petrecut-o sub însemnele ei”, a declarat Octavian Benga, care a dus formaţia timişoreană pe locul trei al clasamentului, la două puncte în urma liderului din Craiova.

Fostul antrenor crede că presiunea va fi mare pe umerii succesorului său, deoarece rezultatele au fost în creștere în ultima perioadă. “Cu siguranță, va fi o presiune mai mare pe noul antrenor. În ultima vreme, ne-am obișnuit să facem puncte și, cu siguranță nu va fi ușor. Îi urez succes, să ducă echipa în Liga I.”

Noul antrenor, Dan Alexa, a fost junior la CSS Caransebeş şi LPS Banatul. A evoluat ca senior la UM Timişoara, Rocar, FC Politehnica Timişoara, Universitatea Craiova, Dinamo Bucureşti (alături de care a câştigat un titlu naţional şi de două ori Cupa României), Beijing Guoan (China), Rapid Bucureşti şi Anorthosis Famagusta (Cipru); Mijlocaş defensiv de meserie, “Chirurgul” a marcat două goluri în şase apariţii pentru echipa naţională. A debutat ca antrenor la ACS Poli, pe care a promovat-o în Liga I în ediţia 2014-15, performanţă repetată în sezonul următor ca principal al Rapidului. Le-a mai pregătit în elită pe ASA Tg. Mureş, Concordia Chiajna, Dunărea Călăraşi, pe care de asemenea a promovat-o în elită, şi Astra Giurgiu. În vară a antrenat-o pe Rapid Bucureşti în play-off-ul Ligii 2 iar din 20 august a îndeplinit funcţia de manager general al Politehnicii.

sursa foto: Politehnica Timisoara