Medicul epidemiolog Octavian Jurma: Este necesară testarea în masă a populației

Noile restricții intrate în vigoare nu sunt suficiente pentru scăderea semnificativă a cazurilor de COVID-19 și ar fi necesare măsuri și mai dure, consideră medicul epidemiolog și cercetătorul Octavian Jurma, invitat la Radio România Actualități. 

Octavian Jurma: Chiar dacă măsurile ar fi fost complete, duse la maximum, tot am fi avut încă două săptămâni de creştere. E ca un robinet pe care îl închizi, dar după aceea apa continuă să se scurgă o vreme. Aceste măsuri nu au intenţia să oprească complet robinetul, ci doar să încetinească suficient de mult scurgerea în speranţa să sistemul medical va putea face faţă, însă sistemul medical este cel puţin de două ori depăşit. Săptămâna aceasta, în mod cert, vom depăşi 12.000 de cazuri, iar săptămâna viitoare probabil 15.000. 

Medicul Octavian Jurma consideră că este necesară testarea în masă a populației, aceasta fiind și cea mai bună soluție pentru a ne asigura că economia funcționează. În ceea ce privește un vaccin împotriva noului coronavirus, Octavian Jurma a spus că, cel mai probabil, acesta nu va fi disponibil înainte de luna aprilie a anului viitor, decât în loturi limitate.

Cele mai citite

Related Articles