[AUDIO] Meciuri aranjate în Valea Domanului? Primarul Ioan Popa, intrigat de “accidentele” de acasă

2527

Echipele de fotbal şi handbal ale grupării CSM Reşiţa au rămas datoare în faţa suporterilor, iar rezultatele dezamăgitoare nu pot rămâne fără consecinţe, a declarat primarul Ioan Popa la Radio Reşiţa,  în cadrul emisiunii “Banatul în direct”, realizată de Laura Sgaverdea. Fotbaliştii au salariile blocate, iar echipa de handbal va avea parte în curând de sancţiuni asemănătoare. În privinţa fotbaliştilor rosso-neri, edilul-şef al Reşiţei a explicat că “accidentele” de acasă, şi în special înfrângerea în faţa lanternei roşii Pandurii Târgu Jiu, ridică serioase semne de întrebare. Există suspiciuni privind anumite aranjamente la pariuri, spune Ioan Popa.

“Salariile în fotbalul de Liga a II-a se duc undeva, între 1000 şi 2000 de euro pe lună, net. Cam asta e media salarizării fotbaliştilor. Această «ciupercărie» de case de noroc, de case de pariuri care au împânzit România în ultimii 5-6 ani — ştiţi foarte bine că la Reşiţa ne luptăm cu aceste case de pariuri — pun «presiune» foarte mare pe sportivi, şi  există suspiciuni de aranjamente de meciuri. Adică, extrag trei-patru jucători din lot, şi, dacă este cotă de 7:1, 8:1… la ultima etapă de acasă, când am pierdut cu Târgu Jiu, aveau cotă de 8:1. Dacă ne băteau, cine punea pe ei la pariuri lua de opt ori suma mizată. Păi, cine pune 10.000 de euro şi ia 80.000, gândiţi-vă ce înseamnă asta în bugetul unui fotbalist. E trist că spun realitatea asta dură, dar cred că aici ar trebui să ne implicăm mai mult, să identificăm dacă nu cumva aceasta este una din cauzele pentru care se întâmplă aceste   «accidente», pentru că vă mai spun ceva: noi am câştigat afară şi am pierdut acasă. Culmea, adică am fost atât de buni afară şi atât de proşti acasă? Sunt lucruri care nu se leagă logic. Dar facem câteva cercetări, şi o să vă dau informaţii în următoarea perioadă”, a declarat Ioan Popa.

Echipa de fotbal CSM Reşiţa are doar 8 puncte în cont, total care o plasează deocamdată pe locul 18 în clasamentul ligii secunde. În ceea ce-i priveşte pe handbaliştii rosso-neri, aceştia se află pe ultimul loc în Liga Zimbrilor, fără vreun punct câştigat în primele 10 etape.

2 COMENTARII

  1. Si vai de el , handbalul de la Resita. Oare cat castiga antrenorul din fosta yu cu cei multi jucatori care sunt si mai tre’ sa tot vina din fosta yu? Directorul sportiv stie oare sau are si el interese? Au fost intrebati jucatorii oare ce se intampla?

  2. Si vai de el , hanbdalul de la Resita. Oare cat castiga antrenorul din fosta yu cu cei multi jucatori care sunt si mai tre’ sa tot vina din fosta yu? Directorul sportiv stie oare sau are si el interese? Au fost intrebati jucatorii oare ce se intampla?

Comentariile sunt închise.