[FOTO-AUDIO] La Reşiţa s-a alergat la pădure şi în 2020. Sume importante s-au adunat pentru proiectele comunitare susţinute în eveniment. Campania de donaţii continuă

635

Cea de a VI-a ediție a concursului “Alergând la Pădure”, evenimentul de alergare montană în împrejurimile Reșitei a avut loc la finalul săptămânii trecute. Competiţia s-a desfăşurat pe o vreme splendidă de toamnă şi a adunat la start peste 250 de persoane din diverse zone ale ţării, care au venit sa cucerească sau recucerească potecile din pădurile oraşului de la poalele Semenicului.

https://www.facebook.com/alergandlapadure/videos/714659819139156

”Alergând la Pădure 2020” a fost o ediție specială, adaptată condițiilor actuale, ediție amânată din luna aprilie în luna noiembrie. A cuprins trei  probe de 4, 11 si 20 de km.

Printre învingătorii de anul acesta s-au aflat câştigători din ediţiile precedente: Mioara Miloş şi Oana Borza din Reşiţa şi Ionuţ Maran din Jena:

De la cei mai mici la cei mai mari s-au bucurat de alergare, mişcare prin pădure, de peisajul de toamnă minunat şi de prietenie. Ioana şi Antonia au trecut linia de sosire de mână:

Alături de familia sa a alergat şi în acest an primarul Reşiţei Ioan Popa, pentru care a devenit o tradiţie să participe la Alergând la pădure:

Şi “seniorii” s-au avântat în probele pe distanţe lungi sfidând timpul şi timpurile. Să-i ascultăm pe Alexandru Borza din Reşiţa şi Ana Tepeli din Arad:

Aplauze îndelungi au primit o proaspătă mămică şi fiul ei de doar 5 luni, care au trecut împreună linia de sosire, şi hunedoreanul Marcel Fodor, care s-a bucurat de cursă alături de partenerul său patruped:

Directorul Fundației Comunitare a Banatului Montan, Răzvan Todor, principalul organizator, dar si alergător, a tras concluziile:

“Alergând la pădure”, eveniment caritabil a adunat bani pentru proiectele: Fabrica de Bicicliști – un program de educație a copiilor prin ciclism  – propus de Asociația Club Sportiv BA, Promovarea Șahului în comunitatea din municipiul Reșița prin organizarea unor concursuri de selecție și competiții șahiste pentru copii și juniori – propus de Asociația Județeană de Șah Caraș-Severin si ”Tabăra urbană”, care cuprinde  o serie de ateliere organizate pentru copiii defavorizati din cartierele Govândari, Lunca Pomostului și Muncitoresc – propus de Fundația Humanitas Pro Deo, filiala Reșița.

Sumele adunate sunt următoarele:

11.340 RON – Tabăra urbană

10.990 RON – Fabrica de bicicliști

6.167 RON – Promovarea șahului în comunitatea reșițeană.

Campania de donații rămâne deschisă până pe 15 noiembrie.

Evenimentul Alergând la Pădure 2020 a fost  organizat de Fundația Comunitară Banatul Montan, în parteneriat cu Primaria Reşiţa şi Asociația Bike Attack.

sursa foto: Alin Daniel Bugariu, Daniel Puşcău,Ioan Mato