[AUDIO] Cursurile “faţă în faţă” suspendate în mai multe şcoli din Caraş-Severin

Noi unităţi de învăţământ din judeţul Caraş-Severin au trecut la scenariul roşu de funcţionare, urmare a situaţiei epidemiologice.

  • Școala Gimnazială Berliște propune trecerea la scenariul 3 – roșu, cu suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea ”față în față”, pentru o perioadă de 14 zile, pentru unitatea Școala Gimnazială Berliște și structurile Școala Primară Iam, Grădinița cu Program Normal Berliște, Grădinița cu Program Normal Milcoveni și Grădinița cu Program Normal Iam, datorită ratei de incidență/localitate;
  • Școala Gimnazială ”Pavel Bordan” Grădinari propune trecerea la scenariul 3 – roșu, cu suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea ”față în față”, pentru o perioadă de 14 zile, pentru unitatea Școala Gimnazială ”Pavel Bordan” Grădinari și structurile Școala Primară Greoni, Grădinița cu Program Normal Grădinari și Grădinița cu Program Normal Greoni, datorită ratei de incidență/localitate;
  • Seminarul Teologic Ortodox ”Episcop Ioan Popasu” Caransebeș propune suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea ”față în față” la clasa a XII-a, pentru o perioadă de 14 zile, datorită apariției unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul elevilor.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ion Chiosa:

Din 409 unităţi de învăţământ, în prezent 68 funcţionează pe scenariul roşu. În total, 14.203 de elevi din Caraş-Severin participă online la cursuri.

Dintr-un total de 409 unități de învățământ preuniversitar la nivelul județului Caraş-Severin, 268 vor funcționa pe scenariul 1 (cu 31 mai puțin decât la ultima raportare), 73 (71 școli și 2 cluburi ale elevilor) funcționează pe scenariul 2 (cu 32 mai mult decât la ultima raportare), iar 68 (66 școli și 2 cluburi) vor funcționa pe scenariul 3-roșu (cu 5 mai mult decât la ultima raportare), cu excepția grupelor sportive de performanță.

11 unități școlare aplică scenariul roșu din cauza cazurilor confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la elevi sau cadre didactice și 57 urmare a ratei incidenței cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori în localitate.

9 elevi, 17 cadre didactice şi 3 din personalul didactic auxiliar și nedidactic au fost confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2. Se află în izolare la domiciliu/carantină 54 de elevi şi 27 de cadre didactice, din care 16 au ales să predea online şi 11 să intre în concediu medical şi 5 din personalul nedidactic.

Cele mai citite

Related Articles