[FOTO-AUDIO] Partidul Național Liberal își asumă singur conducerea județului Caraș-Severin

Noul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca și noii consilieri județeni au depus astăzi, jurământul în cadrul unei ceremonii publice la care a participat, în sistem de videoconferință, ministrul afacerilor interne, Marcel Vela.

Ceremonia s-a desfășurat în condiții stricte impuse de pandemie. Deși, inițial s-a comunicat că ședința de constituire a Consiliului Județean va avea loc în spațiu deschis, în fața Palatului Administrativ, în cele din urmă, s-a decis ca ea să aibă loc în sala de conferințe. Acolo era permisă prezența a maximum 25 de persoane, în condițiile în care numărul de aleși județeni este de 30. Prin urmare, consilierii au depus jurământul prin rotație. Ședința a fost condusă de decanul de vârstă al consilierilor, Nicolae Grindeanu, sub supravegherea prefectului Cristian Gîfu. Prefectul i-a urat noului preşedinte al Consiliului Judeţean  multă putere de muncă şi sănătate  şi  a declarat că  aşteaptă de la acesta să demonstreze că poate conduce Caraş-Severinul la fel de bine cum şi-a condus afacerile din  mediul  privat  şi să transforme judeţul nostru într-o referinţă a eficienţei şi dezvoltării. Cristian Gâfu apreciază că doar în acest mod judeţul nostru poate deveni un punct  de atracţie pe  harta investitorilor cu potenţă financiară care pot ridica nivelul de trai în Caraş-Severin.

După depunerea jurământului, președintele Forului, Romeo Dunca, a declarat că începând de astăzi are o mare responsabilitate. Următorii patru ani vor fi foarte dificili, dar a dat asigurări că va face tot ceea ce îi stă în putință pentru a transforma Caraș-Severinul un județ prosper.

Vă sigur de dorința mea de a face, în primul rând, bine pentru acest județ, de a pune în valoare bogățiile acestui județ și de a ne clasa într-o poziție fruntașă în clasamentul național al județelor. Avem o mare responsabilitate și nu vom mai putea invoca nimic că ne încurcă să nu putem să performăm. Am primit încrederea cetățenilor din Caraș-Severin și va trebui neobosit să le onorăm așteptările. Ne așteaptă patru ani de muncă, 4 ani de stres, de luptă, pentru a pune județul pe harta județelor care se pot mândri cu realizările oamenilor din județul respectiv, nu neapărat cu bogățiile pe care Dumnezeu le-a lăsat în aceste locuri. Vă asigur de toată dorința mea de a face tot ce îmi stă în putere pentru a realiza aceste obiective.

Romeo Dunca a primit încurajări de la București, de la mininstrul de interne, Marcel Vela.

Este pentru prima oară în istoria județului Caraș-Severin când Partidul Național Liberal își asumă singur conducerea județului prin președinte, prin doi vicepreședinți și majoritatea din Consiliul Județean. Vă asigur de  tot suportul meu ca Ministru al Afacerilor Interne și de toată susținerea Guvernului României. Sunt convins că suntem pe drumul cel bun.

Consiliul Județean Caraș-Severin este format din 16 consilieri liberali, 10 din partea Alianței Pro Caraș-Severin și 4 de la PMP.

De același autor

Related Articles