[FOTO] Fonduri suplimentare pentru cel mai modern cămin studenţesc din ţară

Premierul Ludovic Orban a vizitat astăzi șantierul căminului Universității de Vest Timișoara care se construiește în Complexul Studențesc.

El a spus că, pentru finalizarea lucrărilor, reprezentanții UVT vor beneficia de suplimentul de finanțare din excedentele acumulate de-a lungul timpului.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, i-a prezentat primului ministru proiectul și stadiul lucrărilor noului cămin multifuncțional al UVT, care va fi cel mai modern cămin studențesc din țară.

Este vorba de un altfel de cămin studențesc, proiectat pe norme care vor fi standard peste 30 de ani, în 2050, cu 670 de locuri de cazare în camere cu baie și bucătărie proprie, un edificiu complex cu parter și șase etaje, în care vor fi amenajate și o sală de fitness și spaţii de recreere, dar și o parcare subterană, un complex de cazare integrată de care studenții Universității de Vest din Timișoara vor beneficia din următorul an universitar.

Valoarea totală a acestei investiții este de aproximativ 70 de milioane de lei, din care mai sunt necesari aproximativ 15 milioane, pentru care Premierul a promis susținere guvernamentală, în scopul bunei finalizări a ultimei faze din lucrările acestui obiectiv de investiții special, important nu doar pentru UVT, ci și pentru întregul centru universitar timișorean.

Rectorul UVT, Marilen Pirtea, a subliniat: „Am profitat din plin de perioada acestei situații complexe din timpul pandemiei și am accelerat ritmul lucrărilor de la acest cămin, destinat cazării studenților UVT în spații ultra-ergonomice și primitoare, începând din următorul an universitar. Era și timpul să ajungem la liman cu această investiție, atât pentru că universitatea noastră are o cerere foarte mare de locuri de cazare, dar și pentru că Timișoara, ca centru universitar, va deveni mult mai atractivă la nivel regional și internațional prin acest complex integrat de servicii de cazare, ultramoderne și confortabile. Sperăm ca totul să decurgă bine în următoarele 10 luni și, prin suportul financiar al Guvernului României, lucrările acestui spectaculos cămin studențesc, cel mai modern din țară, să se încheie cu bine în vara viitoare, înaintea deschiderii noului an universitar. Apreciem în mod deosebit atenția Primului-ministru față de prioritățile mediului universitar timișorean”.

De același autor

Related Articles