Indemnizații pentru bolnavii de tuberculoză tratați în ambulatoriu

Persoanele diagnosticate cu tuberculoză, tratate în ambulatoriu, vor primit de luna viitoare o indemnizație lunară de hrană.

A fost stabilită la 16 lei pe zi pentru pacienții adulți și la 15 lei pe zi pentru cei minori, potrivit unei hotărâri adoptate în ședința de ieri a guvernului.

Jurnalista Paula Rusu, fostă pacientă cu TBC și inițiatoarea legii tuberculozei, atrage atenția că mai sunt niște pași de făcut pentru ca acești bani să fie acordați chiar de la întâi noiembrie.

Paula Rusu: „Pot să vă spun că astăzi nici un pacient care suferă de tuberculoză nu poate să încaseze această indemnizație pentru că lipsește încă un act administrativ. Da, birocrația e de vină. Mai e nevoie de un ordin comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii prin care se stabilește metodologia de acordare a acestei indemnizații. Sper ca de acestă dată să nu dureze doi ani de zile, cum s-a întâmplat ca între momentul promulgării legii tuberculozei și momentul în care a fost dată această hotărâre de guvern privitoare la indemnizație și care, iată, a înregistrat aproape 20 de luni întârziere. Sper ca până la sfârșitul anului să văd primul pacient care încasează această indemnizație.”

Cele mai citite

Related Articles