Facebook Dating a ajuns în România

Facebook a lansat, la nivel european, noul său serviciu Facebook Dating, care ajută utilizatorii să își găsească perechea potrivită, prin intermediul lucrurilor pe care le au în comun, precum interese, evenimente și grupuri.

Facebook Dating a fost lansat oficial în România. Acesta este un serviciu integrat în platforma principală Facebook și în aplicația de mobil, care permite utilizatorilor să își găsească parteneri online. Este un concurent pentru alte servicii de acest gen precum Tinder sau Bumble.

Chiar dacă accesezi Dating prin intermediul rețelei de socializare, Facebook spune că profilul pentru această secțiune este complet separat și bine protejat din punct de vedere al securității datelor.

Dating – integrat și gratuit

Pentru a accesa Facebook Dating nu trebuie să faci un cont separat sau să instalezi o nouă aplicație pe telefon. Totul se întâmplă pe site-ul Facebook sau în aplicația pe care o ai deja. Cele două profiluri sunt însă separate prin conținutul care este disponibil fiecăruia.

Facebook spune că nu te poți „trezi” cu un profil de Dating, deci va trebui să îți faci unul manual. Poți alege ce fotografii să apară pe cel pentru Dating, poți alege ce informații despre tine să apară public și dacă să integrezi din Facebook interesele tale precum evenimentele la care mergi sau grupurile din care faci parte.

De altfel, există chiar și funcții dedicate prin care poți întâlni persoane care merg la aceleași evenimente sau fac parte din aceleași grupuri ca tine.

Este important de menționat că Facebook Dating nu apare decât pentru utilizatorii majori, peste 18 ani. Spre diferență de alte platforme, Dating nu are funcții pe bani, totul fiind accesibil complet gratuit.

Desigur, funcția Stories este prezentă și pe Facebook Dating, putând importa story-uri din Facebook sau din Instagram, pentru a putea oferi astfel celor interesați mai multe informații despre ceea ce îți place. De altfel, pentru Facebook Dating nu ai nevoie să primești un răspuns pozitiv din partea celuilalt, putând începe o conversație imediat.

Chiar dacă discuțiile care au loc în platforma Dating sunt realizate prin infrastructura Messenger, mesajele nu sunt comune cu cele din Messenger. De altfel, nu poți trimite decât mesaje text, fără link-uri, fotografii sau clipuri video. Astfel, Facebook dorește să oprească abuzurile.

Fără prieteni de pe Facebook

Mai mult, există control avansat pentru a putea bloca persoane de pe Dating, în cazul unor interacțiuni neplăcute. Și pentru că Facebook este o platformă foarte personală, Facebook permite control asupra celor care pot apărea în lista ta sau care te pot vedea pe platformă.

De exemplu, prietenii din listă sunt excluși automat și nu te pot găsi pe Facebook Dating. Apoi, ai opțiunea de a bloca prietenii prietenilor dacă dorești asta. În cele din urmă, există opțiunea Secret Crush.

Întâlniri sigure în pandemie

În cazul în care îți plac una sau mai multe persoane din lista de prieteni sau urmăritori de pe Instagram, ai până la nouă alegeri pentru a-i pune pe o listă secretă. Atunci când una dintre acele persoane te adaugă de asemenea pe lista de Secret Crush, ambele persoane primesc notificare și se pot vedea sau întâlni. Dacă cealaltă persoană nu este pe Facebook Dating, atunci nu va ști niciodată că a fost pusă pe lista de Secret Crush.

Și pentru că în vreme de pandemie întâlnirile față în față nu sunt tocmai recomandate, Facebook Dating include și posibilitatea de a avea o întâlnire video în care să te cunoști cu posibilii parteneri, înainte de o întâlnire reală.

Peste 1,5 miliarde de potriviri

Serviciul s-a lansat ieri, 22 octombrie, în România, alături de alte 31 de țări: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Croația, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Luxemburg, Letonia, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Suedia, Slovenia, Slovacia, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Spania, Elveția și Regatul Unit. Îl poți accesa pe secțiunea dedicată din Facebook.

Facebook Dating era deja disponibil în 20 de țări: Argentina, Bolivia, Brazilia, Canada, Chile, Columbia, Ecuador, Guyana, Laos, Malaysia, Mexic, Paraguay, Peru, Filipine, Singapore, Surinam, Thailanda, Statele Unite ale Americii, Uruguay și Vietnam. De la lansare au fost realizate peste 1,5 miliarde de potriviri.

(sursa: go4it.ro)

sursa foto: wall-street.ro

De același autor

Related Articles