Când se va lansa Samsung Galaxy S21 și cum va arăta

După lansarea lui iPhone 12, despre care am vorbit într-un articol anterior și care vine cu prețuri, la reparații, ușor mai mari decât predecesorii săi, coreenii de la Samsung nu vor să ramână în urmă și se pare ca noul flagship, Galaxy S21, vine în Ianuarie 2021.

În mod normal producătorul anunță telefoanele prin Februarie, urmând ca acestea să ajungă la raft prin Martie. Iar dacă lansarea va avea loc mai devreme, probabil vom avea parte de un anunț prin Decembrie.

S21 – singurul competitor pentru iPhone 12

Un alt motiv pentru care Samsung ar grăbi această lansare este situația celor de la Huawei. De cațiva ani, Samsung și Huawei s-au luptat cam de la egal la egal pe piața dispozitivelor cu Android. Ultimele 12 luni nu au fost însa prea fericite pentru Huawei care au ajuns chiar să vândă sub-brandul Honor pentru a mai amortiza pierderile financiare suferite în urma limitelor impuse de guvernul din SUA. În acest fel, Galaxy S21 ar fi singurul flagship serios care să poata fi considerat un competitor pentru iPhone 12, scrie zonait.ro.

Potrivit ultimelor zvonuri, Samsung va prezenta noua serie Galaxy S21, S21+ și S21 Ultra chiar la începutul anului viitor, disponibilitatea în magazine urmând să fie asigurată cel mai târziu în prima parte a lunii februarie 2021.

Baterii fabricate în China

Am aflat deja despre noul flagship Samsung că ar putea veni echipat cu acumulatori furnizați de un producător din China și nu Samsung SDI, divizia companiei sud-coreene specializată în producerea de baterii. Coincidență sau nu, alte indicii extrase din documente publicate pe site-ul autorității CCC, responsabilă cu certificarea echipamentelor de comunicații wireless pentru comercializare pe piața din China, arată că încărcarea rapidă de pe Galaxy S21 ar putea fi mai lentă decât a concurenţei.

Ilustrând modelele S21 și 21 Ultra, randările aparent generate pe baza schițelor oficiale create de Samsung confirmă designul cu ecran infinity-O, fără margini curbate. Astfel, modelul standard Galaxy S21 va avea ecran de 6.2 inch și o carcasă cu dimensiuni 151.7 x 71.2 x 7.9~9.0mm, aproape identice cu predecesorul S20.

Zvonuri mai vechi descriau succesorul lui Galaxy S20 drept un smartphone cu stylus S Pen în pachetul cu accesorii. În timp ce această posibilitate nu poate fi exclusă complet, randările circulate până acum nu ilustrează pe carcasa telefonului și prezența unui slot dedicat pentru stylus, aflăm din go4it.ro.

Specificații zvonite pentru Galaxy S21

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G va sosi cu procesor Snapdragon 875 în SUA şi cu Exynos 1000/2100 în Europa. Vă aduce cel puţin 12 GB RAM şi 128 GB stocare şi o baterie de 5000 mAh, plus slot microSD. Alte zvonuri recente au dat şi o încărcare de 65W drept suportată de handset. Flagship-ul are Android 11 la bord cu One UI 3.0 aplicat peste, iar ecranul său ar avea o diagonală de 6.9 inch şi este un AMOLED. Asta deşi scăpări trecute vorbeau despre o diagonală ce sare chiar de 7 inch.

Au fost micşorate muchiile şi bărbia, iar orificiul pentru camera selfie e la posturi în centru sus. A se remarca şi curburile ecranului, parcă la un unghi mai discret decât la predecesor. OnLeaks are chiar şi dimensiuni: 165.1 x 75.6 x 8.9 mm, faţă de S20 Ultra care venea cu aceste mărimi: 166.9 x 76 x 8.8 mm. Şi modulul camerei este uriaş, poate chiar mai mare decât cel de la S20 Ultra. Ca şi la S21 cel scăpat recent, acel modul are o culoare diferită faţă de panoul de sticlă din spate.


Avem o dispunere diferită a celor 4 senzori foto, în forma unei piese clasice din jocul Tetris. Max Weinbach face aluzei la o cameră de 108 megapixeli principală, similară cu cea de pe S20 Ultra, alături de o cameră de 16 MP ultrawide şi doi senzori de 10 MP. Unul ar fi telephoto şi altul periscopic, pentru un zoom şi mai avansat decât în 2020. OnLeaks şi Max au confirmat la rândul lor debutul tripletei S21 în ianuarie şi sosirea în magazine în februarie, deci cu o lună mai devreme decât S20 în 2020.

Aparent şi preţul telefonului ar fi mai mic, aflam de pe site-ul wall-street.ro.

sursa foto: NDTV Gadgets 360

De același autor

Related Articles