[FOTO-AUDIO] Luptătorii reşiţeni au fost la înălţime la Naţionalele de juniori de la Bacău! Erich Loidl şi Florin Gafton sunt campioni naţionali

Luna octombrie a adus şi prima competiţie majoră de lupte desfăşurată în sală de la declanşarea pandemiei. Restartul s-a dat la Bacău, acolo unde au avut loc, între 16 şi 18 octombrie, Campionatele Naţionale de juniori, individual şi pe echipe. O competiţie în cadrul căreia reşiţenii au fost, ca de obicei, la înălţime. Delegaţia condusă de antrenorul Florin Dinţă a adus acasă cinci medalii, patru la individual şi una în competiţia echipelor. De asemenea, în clasamentul pe cluburi, punctajul realizat a plasat Reşiţa pe un onorant loc doi. Un bilanţ foarte bun, apreciază tehnicianul Florin Dinţă.

“La individual, avem doi campioni naţionali, pe Erich Loidl la categoria 79 kg şi Florin Gafton la 86 kg. Ambii sunt legitimaţi la clubul CSS Reşiţa. Totodată, am mai câştigat o medalie de bronz la 92 kg prin Cristi Marin, sportiv de la CSM Reşiţa, iar vicecampion naţional la 97 kg a devenit Cosmin Roman, de asemenea de la CSM Reşiţa. Toţi ceilalţi sportivi au intrat în finalele pentru locurile 3-5, din păcate nu au urcat pe podium. Aici îi amintim pe Andrei Tot, Andrei Bărbulescu şi Alexandru Strateciuc. Bilanţul este foarte bun, pe cluburi CSS Reşiţa a ieşit pe locul doi. În ultima zi am disputat şi Campionatul Naţional pe echipe, unde CSM Reşiţa a devenit vicecampioană naţională. Ordinea pe podium a fost: CSM Călăraşi, CSM Reşiţa şi CSS Târgu Mureş. Sportivii reşiţeni sunt pregătiţi de antrenorul emerit Adrian Dacica şi de mine”, a precizat antrenorul Florin Dinţă.

Următoarea competiţie importantă din calendarul intern al Federaţiei Române de Lupte este Campionatul Naţional de seniori, care ar urma să se desfăşoare chiar în municipiul Reşiţa, între 23 şi 25 octombrie.

Cele mai citite

Related Articles