Noi restricţii în Italia după o creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri

Italia, prima țară europeană lovită sever de valul din primăvară, a introdus noi restricții după o creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri.

Noul decret semnat aseară de premierul Giuseppe Conte prevede restricții ferme pentru a limita adunările, aglomerările pe străzi, în localuri publice sau în zonele frecventate de tineri. Restaurantele, unde se pot așeza maxim şase persoane la o masă, se vor închide la miezul nopții, însă în orașele sau zonele cu focare de infecție autoritățile regionale pot decide reducerea programului chiar cu două ore.

Premierul Giuseppe Conte face apel la cetățeni să fie atenţi chiar cu familia și prietenii.

Giuseppe Conte: Măsurile cele mai eficiente rămân precauțiile de bază: masca, distanțarea și igiena mâinilor. Să acordăm atenție situațiilor în care lăsăm garda jos cu rudelele și prietenii, când este necesară precauția maximă. Guvernul este prezent, dar fiecare trebuie să își facă partea.

Italia a atins în ultimele 24 de ore un record de noi cazuri de coronavirus: 11.705, cele mai multe în regiunea Lombardia, urmată de Campania, Lazio și Piemonte. RRA

Cele mai citite

Related Articles