[FOTO-AUDIO] ACS Banat Girls Reșița a pierdut duelul cu Carmen Bucureşti. Daniel Amariei: “Am căzut psihic în minutul 50, când Denisa Burdan a leşinat pe teren”

Etapa a 7-a a Ligii I de fotbal feminin a programat în capitală întâlnirea dintre nou-promovatele Carmen Bucureşti şi ACS Banat Girls, două echipe ambiţioase, dornice să se afirme la cel mai înalt nivel intern. Antrenorul reşiţean Daniel Amariei anticipa un meci echilibrat, iar confruntarea  de pe arena din complexul sportiv “Ion Ţiriac” a fost într-adevăr foarte strânsă – dar numai în prima repriză. Gazdele au avut avantaj minim la pauză şi s-au desprins decisiv în partea a doua a întâlnirii, tabela indicând la final scorul de 4-0 în favoarea fetelor de la Carmen. O diferenţă ce nu reflectă însă raportul de forţe din teren, spune Daniel Amariei, care crede că bănăţencele au căzut psihic după minutul 50, când Denisa Burdan a leşinat pe teren.

„Din punctul meu de vedere scorul este nemeritat. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar  în prima repriză s-a văzut o altă față a echipei noastre; am dominat, dar am primit acel prim gol din fază fixă. Am avut ghinion la gol, în rest, în prima parte a meciului, adversarele noastre n-au avut nicio ocazie. Eu zic că noi am picat psihic în minutul 50, când mijlocaşul nostru central, Denisa Burdan, a leșinat pe teren. Intervenția echipei medicale a fost târzie, după 5-7 minute, i-am dat noi primul ajutor mai repede decât medicii, și le-am văzut pe fete că erau afectate. Acolo cred eu că s-a rupt tot. După reluarea jocului, nici n-am putut să ne redresăm bine că am și luat al doilea gol. Asta este singura explicație, am căzut psihic. Am luat din nou goluri pe final, în minutele 88 și 90. Dacă meciurile s-ar termina înainte de minutul 88, cred că am fi avut un golaveraj extraordinar de bun. Le felicit pe fete, mă bucur că toate sunt bine. La fel pot spune și despre Denisa Burdan, care și-a revenit, nu e ceva foarte grav. Ne așteaptă două săptămâni fără meciuri și sper să punem la punct ceea ce mai avem de antrenat, iar în următoarele patru partide să scoatem maximum de puncte.  Încercăm să prindem play-off-ul. Este primul an pentru noi în Liga 1 și nu pot decât să le felicit pe fete. Din jocul nostru se vede că suntem în creștere de la meci la meci, lucru care chiar s-a văzut astăzi, în prima repriză”, a declarat Daniel Amariei.

Banat Girls: Margarita Panova, Ștefania Roksa, Nicoleta Lazăr, Elena Ruvilă, Oana Stoianov, Daria Muntean, Denisa Burdan, Violeta Mitul, Lidia Căuni, Rebeca Ursachi, Adelina Ion. Rezerve: Roxana Rotaru, Francesca Kovacs, Paula Muntean, Ana-Maria Păuțu.

După şapte etape, ACS Banat Girls Reşiţa se menţine pe locul 9 al clasamentului, cu 6 puncte în cont. Liga I feminină ia acum o pauză de două săptămâni, perioadă în care cele mai bune fotbaliste îşi vor face datoria la Naţională. Întrecerea internă se va relua în data de 7 noiembrie, când fetele din Banat vor întâlni pe teren propriu ocupanta ultimului loc, Asociaţia Fotbal Club Fair-Play Bucureşti.

foto: Marian Cărăvan

De același autor

Related Articles