Prea Sfinţia Sa Lucian, Episcopul Caransebeşului, în mijlocul enoriaşilor din Potoc

În duminica a 20-a după Rusalii Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost în mijlocul credincioșilor din Parohia Potoc, Protopopiatul Moldova Nouă, localitate ce se află într-o zonă turistică, lângă Cheile Nerei. Ierarhul a sfințit de dimineață două troițe, una  ce este amplasată la intrarea în sat, iar cea de-a doua lângă paraclisul ce se află în proximitatea sfintei biserici.

De asemenea, Preasfințitul Lucian a binecuvântat și paraclisul ce a fost ridicat recent, cu hramul „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș” și care va deservi ca loc de rugăciune și popas de liniște duhovnicească pentru pelerinii ce merg să viziteze această zonă turistică.

Alături de un sobor de preoți și diaconi Părintele Episcop a săvârșit în continuare Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Înălțarea Domnului”. La sfintele slujbe au participat credincioși din localitate, autorități locale, precum și copii îmbrăcați în costume populare. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului. Prea Sfinţia Sa, Lucian, episcopul Caransebeşului:

Pentru toate eforturile depuse la ridicarea troițelor, a paraclisului, dar și pentru întreaga sa activitate, părintele paroh Iosif Aldescu a fost hirotesit iconom-stavrofor. De asemenea, ctitorilor paraclisului și a troițelor, dar și celor ce au fost alături de părintele paroh la toate lucrările realizate la sfânta biserică, Preasfințitul Părinte Lucian le-a oferit Diploma de excelență „Episcop Iosif Traian Badescu”.

Biserica din Parohia Potoc a fost ridicată în anul 1756 și reclădită între anii 1904-1906.

Cele mai citite

Related Articles