[AUDIO] Dezastru în Valea Domanului! Pelici şi-a dat demisia după eşecul cu lanterna roşie Pandurii Târgu Jiu

Bilanţul ruşinos al rosso-nerilor pe teren propriu a devenit şi mai negru după etapa de astăzi. CSM Reşiţa a cedat şi în faţa lanternei roşii Pandurii Târgu Jiu, formaţie care nu luase niciun punct din primele şase meciuri disputate în actualul sezon. Gorjenii au deschis scorul în minutul 9, prin belgianul Martin Remacle, care l-a învins pe Cobrea cu un şut superb de la circa 22 de metri. Ezitantă şi neinspirată, formaţia reşiţeană a încasat şi golul doi în minutul 32, când Dodoi a finalizat cu un şut la colţul lung, din interiorul careului. După 0-2 la pauză şi un potop de apostrofări ale suporterilor de pe deal, rosso-nerii au ieşit mai hotărâţi la atac în partea a doua, dar superioritatea reşiţeană a constat mai mult într-o dominare teritorială sterilă, care a mai adus o singură modificare pe tabelă: în minutul 89, Dat a înscris cu un şut din voleu, din interiorul careului,  golul de onoare al formaţiei reşiţene. CSM Reşiţa – Pandurii Târgu Jiu, scor final 1-2. “Ruşine să vă fie!” au scandat după ultimul fluier membrii Guardiei Ultra. Iar eşecul cu ultima clasată n-a rămas fără urmări: antrenorul Alex Pelici şi-a anunţat demisia.

“Ceea ce se poate spune e următorul lucru: ceva trebuie să se schimbe, şi o să se schimbe începând cu demisia mea. Nu putem să mergem aşa în continuare, îmi este ruşine pentru suporterii aceştia minunaţi care încearcă să vină lângă noi, şi meci de meci fac eforturi să vină, iar noi îi răsplătim cu eşec după eşec, ca să spun aşa. Mie, unul, îmi este ruşine, şi pentru asta am decis ca drumul meu alături de CSM Reşiţa să se oprească în momentul de faţă. Sper ca următorul antrenor care va veni după mine să găsească soluţii ca să câştige şi pe teren propriu, nu doar afară. Le mulţumesc tuturor celor cu care am lucrat în acest timp scurt, îi mulţumesc pentru încredere lui Cristi şi celor care m-au investit, îmi pare rău că nu am reuşit mai mult. Cauzele sunt mai multe, şi subiective şi obiective. Astăzi, din păcate, ne-au lipsit şapte jucători cu COVID, am făcut improvizaţii, Dumitraş abia a revenit după COVID, dar nimic nu scuză prestaţia noastră, cel puţin cea din prima repriză. În acelaşi timp, nimic nu ia din meritele celor de la Pandurii, care şi-au dorit foarte mult să câştige şi au realizat acest lucru. Mi-am luat la revedere de la băieţi, le-am comunicat antrenorilor secunzi, voi vorbi şi cu Cristi, sper ca echipa să meargă înainte şi să găsească şi dramul de noroc care nouă ne-a lipsit. Sunt şi anumite lucruri pe care nu mi le explic, lucruri care ţin de prestaţia jucătorilor, felul în care jucăm afară, în contrast total cu ceea ce jucăm acasă. Dar sub nicio formă nu vreau să sugerez că am fost «lucrat» “, a declarat la final antrenorul demisionar Alex Pelici.

“A fost un meci foarte greu, intens. Am întâlnit o echipă bună, în criză de rezultate ca şi noi, dar astăzi am avut o atitudine exemplară. Am reuşit să marcăm repede, şi ştiam că dacă marcăm o să le fie foarte greu să întoarcă rezultatul. Ştiam că vor veni peste noi, se vor descoperi, ceea ce s-a şi întâmplat, dar ne-am apărat exemplar, exceptând ultima fază. Nu cred că şi-au creat ocazii imense de gol; într-adevăr, ne-au dominat ca posesie, dar noi am cedat deliberat posesia“, a spus la rândul său Călin Cojocaru, antrenorul oaspeţilor.

După opt etape, CSM Reşiţa are 8 puncte, 7 dintre ele fiind obţinute în deplasare. În etapa viitoare, pe 24 octombrie, rosso-nerii vor evolua în deplasare la AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele.

Cele mai citite

Related Articles