[AUDIO-FOTO] Tinerii luptători reşiţeni, gata de concurs! În weekend vor participa la Naţionalele de juniori de la Bacău

Încep emoţiile pentru tinerii luptători din urbea de pe Bârzava. Reprezentanţii secţiilor de profil de la CSS şi CSM Reşiţa vor  participa în weekend la prima competiţie majoră pe care Federaţia Română de Lupte o organizează în sală după restricţiile impuse în perioada pandemiei. Municipiul Bacău va găzdui, în intervalul 16-18 octombrie, Campionatul Naţional de juniori, individual şi pe echipe. Reşiţa va fi reprezentată de 9 sportivi pregătiţi de antrenorul emerit Adrian Dacica şi colegul său Florin Dinţă. Delegaţia reşiţeană va fi însoţită de antrenorul Florin Dinţă, care speră să aducă acasă cel puţin două titluri naţionale.

“Avem Campionatele Naţionale Individuale de juniori de la Bacău, concurs pentru sportivi cu vârste cuprinse între 17 şi 20 de ani. Avem un grup bun de sportivi, ne dorim două titluri de campioni naţionali. Intrăm şi în competiţia pe echipe, va participa, printr-un protocol de colaborare, echipa CSS-CSM Reşiţa. Va fi prima competiţie care se va desfăşura în sală de când a început pandemia. După rezultatele bune pe care le-am obţinut pe plajă, ne dorim să facem rezultate la fel de bune şi la nivel de juniori. În total, vom participa cu nouă sportivi, şapte de la CSS Reşiţa şi doi de la CSM Reşiţa. Este vorba despre Robert Stanciu, Alexandru Strateciuc, Erich Loidl, Florin Gafton, Cristian Orbu, Cosmin Roman, Gabriel Radu, Cristi Marin şi Andrei Toth. Sunt sportivi de perspectivă, să vedem ce vom reuşi la Bacău”, a declarat profesorul Florin Dinţă.

“Pandemia ne-a cam încurcat, ne-a pus beţe în roate. Au fost restricţii, nu am avut voie să facem antrenamente în sală, a trebuit să ne concentrăm mai mult pe pregătirea fizică şi pe antrenamente afară. Acum am început şi în sală, a revenit şi lotul naţional de juniori aici, este deja o tradiţie, de vreo patru ani se pregăteşte lotul aici. Urmează şi prima competiţie, Campionatul Naţional de juniori de la Bacău, unde voi participa şi eu. Mi-aş dori să obţin locul întâi sau doi”, a spus reşiţeanul Cosmin Roman, sportiv legitimat la CSM Reşiţa şi component al lotului naţional de juniori care se pregăteşte în municipiul de pe Bârzava.

Evenimentul sportiv va fi găzduit de sala de atletism din Bacău. Şedinţa tehnică şi cântarul oficial vor avea loc vineri după-amiază, iar întrecerile propriu-zise se vor desfăşura sâmbătă şi duminică. Toţi participanţii au obligaţia să facă testul COVID cu cel mult 48 de ore înainte de cântarul oficial.

Cele mai citite

Related Articles