În ţara noastră a fost lansat primul test care permite detectarea simultană a virusurilor responsabile de declanşarea COVID-19 şi gripei sezoniere.

Testul îi ajută pe medici să pună un diagnostic rapid şi corect atunci când simptomele celor două boli nu le oferă suficiente informaţii în acest sens. Testul Real Time PCR Multiplex permite detectarea simultană și diferențierea virusurilor care determină boli respiratorii.

Specialiștii susțin că asemănarea manifestărilor clinice din infecțiile virale face ca diagnosticarea exclusiv pe baza simptomelor clinice să fie dificilă.

Testarea Real Time PCR Multiplex depistează dacă pacientul este pozitiv la una dintre categoriile de virusuri implicate cel mai frecvent în apariția infecțiilor respiratorii din sezonul rece, oferind medicilor informații cheie pentru un diagnostic corect și rapid în vederea administrării celui mai potrivit tratament.

Probele sunt recoltate de la nivel nazofaringian, iar rezultatele vor fi raportate autorităților conform legislației în vigoare pentru cele două patologii: gripă și COVID-19. Recoltarea probelor poate fi realizată în prezent în 32 de centre din rețeaua națională a companiei, amplasate în 25 de orașe, prețul acestui test fiind de 375 de lei. RRA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.