[AUDIO]Comisia Mixtă Guvernamentală Româno – Germană pentru problemele etnicilor germani din România, în videoconferinţă cu prefecţii: Aderarea la Spaţiul Schengen, învăţământul şi cultura, principalele teme discutate

Lucrările celei de a XXIII-a ediții a Comisiei Mixte Guvernamentale Româno – Germane pentru problemele etnicilor germani din România, a avut loc în sistem de videoconferință luni, 12 octombrie.

Aceasta a evaluat situația minorității germane din România şi a ajuns la concluzia că situația este foarte bună. Unele aspecte negative generate de diverse situaţii au fost înlăturate în ultimul an. Situația s-a îmbunătățit în învăţământ, în cultură şi patrimoniul cultural, a subliniat deputatul în Guvernul României, Ovidiu Victor Ganţ. Conform acestuia “problemele rămase se vor rezolva prin dialog cu ambele guverne și ne-am angajat să susţinem în continuare dezvoltarea relațiilor bilaterale“. De-asemenea s-a cerut guvernului federal german să susţină intrarea României în spaţiul Schengen.

Ovidiu Victor Ganţ

La final a avut loc semnarea Protocolului Comun de către Iulia Matei – secretar de stat pentru Afaceri Europene din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României și Bernd Fabritius, însărcinat al Guvernului Federal pentru problemele imigranților de origine germană și minorități naționale.

Cele mai citite

Related Articles