[AUDIO-FOTO] Universitatea Olimpia Cluj, prea tare pentru fetele din Banat. Campioana României ia trei puncte din Valea Domanului

Cea de-a 6-a etapă a Ligii I de fotbal feminin a programat astăzi la Reşiţa întâlnirea dintre ACS Banat Girls şi multipla campioană naţională Universitatea Olimpia Cluj, formaţie care domină de un deceniu fotbalul feminin din România. Cu un moral foarte bun după două victorii consecutive, fetele din Banat au jucat fără inhibiţii, dar n-au putut pune  probleme serioase celei mai bune echipe din campionatul intern. Superioritatea clujeană s-a concretizat pe tabelă abia în minutul 44, când Carmen Marcu şi-a adus echipa în avantaj. Golul al doilea a fost marcat de Adina Borodi la jumătatea reprizei a doua, iar dubla reuşită de Carolina Ţabur în ultimele minute a stabilit scorul final: ACS Banat Girls – Universitatea Olimpia Cluj 0-4. De remarcat că în prima repriză Universitatea Olimpia Cluj a avut şi două penaltiuri, apărate însă de Rita Panova, care a fost şi de această dată cea mai bună jucătoare a fetelor din Banat. După meci, antrenorul reşiţean Daniel Amariei a recunoscut superioritatea adversarelor şi a ţinut să-şi felicite elevele pentru ambiţia cu care au înfruntat campioana.

“A fost o diferenţă foarte mare din punct de vedere valoric, ne-au dominat din primul până în ultimul minut, dar nu pot să trec cu vederea peste jocul echipei mele, care s-a ridicat la nivelul echipei campioane. Eu cred că am avut părţile noastre bune. Se dovedeşte încă o dată că avem, fără doar şi poate, cel mai bun portar din Liga I, cu două penaltiuri apărate astăzi. Păcat că am luat golul acela pe finalul primei reprize, probabil că aveam un alt moral dacă intram cu 0-0 la pauză. Lipsa de experienţă şi anumite accidentări care m-au forţat să înlocuiesc fundaşii de bandă şi-au spus cuvântul pe final, când am mai încasat două goluri, în minutele 88 şi 90. Pe ansamblu, sunt foarte mulţumit de efortul jucătoarelor mele, nu cred că am dezamăgit pe nimeni. Eu sunt foarte încrezător, cred că avem faţă de Liga I şi vom face faţă şi la acest nivel”, a declarat antrenorul Daniel Amariei.

“Ştiam că o să ne aştepte un joc dificil, deoarece într-o perioadă scurtă de timp, doar nouă zile, am jucat cel de-al treilea meci. Am avut două partide cu adversari foarte dificili, o deplasare la Becicherec şi un meci acasă cu Vasas Odorheiu Secuiesc. Chiar am alertat fetele înainte de acest joc, le-am transmis că orice adversar care joacă împotriva noastră o să se auto-depăşească. Am avut foarte multe ocazii, am avut şi două lovituri de pedeapsă în prima repriză. Am intrat un pic în alertă, deşi ocaziile au fost foarte multe şi foarte mari, nu am reuşit să marcăm decât în ultimul minut al primei reprize.  După pauză, probabil pe fondul căderii fizice a adversarelor noastre, au venit şi golurile aşteptate de noi”, a spus după meci Iulian Szekely, principalul Olimpiei Cluj.

Motive de mulţumire a avut şi Alex Ungureanu, antrenorul de portari de la ACS Banat Girls:

“Poarta a fost solidă, ca de obicei, ne-am obişnuit deja cu prestaţiile excelente ale Ritei Panova. Roti (Roxana Rotaru, n.r.) a intrat şi ea bine în meci, chiar dacă a evoluat doar câteva minute pe final, e bine pentru încrederea ei. Despre Rita, ce pot să zic? Două penaltiuri apărate în decurs de 15 minute, mi se pare o performanţă uluitoare, chiar dacă vorbim de fotbalul feminin. Chiar dacă mai sunt pe margine sceptici care strâmbă din nas, eu zic că am arătat ca o echipă solidă, am trecut de mult de imaginea aceea de outsideri ca echipă nou-promovată, creştem de la meci la meci, şi asta nu poate decât să ne bucure”, a declarat Alex Ungureanu.

După şase etape, echipa ACS Banat Girls are 6 puncte, total care o plasează pe locul 9 în clasamentul Ligii I. În etapa viitoare, pe 18 octombrie, fetele din Banat se vor deplasa la ocupanta locului 5, Carmen Bucureşti.

Foto: Miruna Mihancea

De același autor

Related Articles