[AUDIO] 9 unităţi de învăţământ din Caraş-Severin sunt în scenariul roşu; Cursuri hibrid în şcolile din Reşiţa

În ultima perioadă, la nivel naţional, au crescut şi cazurile de infectare cu coronavirus la copii. În primele patru săptămâni de şcoală au fost înregistrate 3.226 îmbolnãviri în grupa de vârstã 0-19 ani şi a avut loc o dublare a numărului de focare.

Ministerul Educaţiei a anunţat că 355 unităţi de învãţãmânt se aflã în scenariul roşu, dintre care 173 din cauza coronavirusului.

“La nivelul judeţului Caraş-Şeverin avem spitalizaţi doi elevi şi cinci cadre didactice, iar 46 de elevi şi 22 de cadre didactice se află în izolare la domiciliu, dintre care 10 au ales să predea în continuare online, iar 12 să intre în concediu medical. Toate unităţile şcolare din Municipiul Reşiţa, care la momentul actual aplică scenariul verde, datorită ratei de incidenţă a îmbolnăvirilor cu COVID-19 de peste 2 la 1000 de locuitori, vor aplica scenariul galben- hibrid, care presupune participarea fizică a elevilor din învăţământul primar şi a celor din clasele a VIII-a şi a XII-a şi revenirea prin roraţie a elevilor din celelalte clase,” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului şcolar judeţean Caraş-severin, Ion Chiosa.

În judeţul Caraş-Severin, din cele 409 unităţi de învăţământ, 302 sunt in Scenariul 1 (verde), 98 în Scenariul 2 (galben), iar 9 aplică Scenariul 3 (roşu).

Cele mai citite

Related Articles