Secţia de ATI a Spitalului Judeţean din Reşiţa este plină de pacienţi cu SARS CoV-2

Un nou record de îmbolnăviri în judeţul Caraş-Severin! În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 62 de cazuri noi infectate cu SARS CoV 2, bilanţul ajungând astfel la 1.501. În realitate însă aceste statistici îngreunează şi mai mult activitatea cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa care zilnic fac eforturi supraomeneşti pentru a trata aceşti bolnavi.

Din păcate, la fel ca la majoritatea spitalelor din ţară şi aici secţia de ATI, la ora actuală este plină. Toate cele 6 paturi sunt ocupate dar situaţia se poate schimba de la o oră la alta ne-a declarat purtătorul de cuvânt al celui mai important spital din Caraş-Severin, Roxana Bălan.

La această oră situaţia persoanelor diagnosticate cu SARS CoV-2 la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa se prezintă astfel.

La Staţionarul III unde sunt internaţi pacienţii cu COVID-19, din cele 102 locuri existente sunt ocupate, în prezent 80 de locuri în timp ce la Staţionarul II în zona destinată pacienţilor suspecţi sunt disponibile 24 de locuri dintr-un total de 36. Situaţia se schimbă la Staţionarul I, mai exact în secţia ATI, aici sunt ocupate toate cele 6 locuri destinate bolnavilor cu SARS CoV 2. Trebuie să precizăm că această statistică suferă modificări de la o oră la alta, în funcţie de evoluţia pacienţilor internaţi în cadrul spitalului

Nu este o perioadă deloc uşoară, în special pentru cadrele noastre medicale care sunt deja epuizate, multe dintre ele nu au reuşit să plece în concediu mai mult de 4-5 zile, altele nu au plecat deloc şi aici mă refer la cadrele medicale din linia întâi, unde mai este nevoie de personal medical.

Astfel că rugăm din nou cărăşenii să dea dovadă de responsabilitate şi să respecte măsurile impuse de autorităţi pentru a limita pe cât posibil răspândirea noului coronavirus“, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Roxana Bălan.

De același autor

Related Articles