Fotbalistele de la ACS Banat Girls s-au debarasat astăzi de toată încărcătura negativă din ultimele săptămâni, au întors spatele problemelor şi au intrat pe teren hotărâte să dea totul în confruntarea cu ACS Fotbal Feminin Baia Mare. Programat în etapa a patra a Ligii I, meciul de pe sinteticul din Valea Domanului a fost unul relativ echilibrat şi destul de fragmentat; miza partidei şi-a pus amprenta pe evoluţiile protagonistelor din teren, ambele echipe având mare nevoie de punctele puse în joc. De această dată, şansa a fost de partea reşiţencelor, care au deschis scorul cu cinci minute înaintea pauzei: folosită astăzi în atac de antrenorul Daniel Amariei, portăriţa Rita Panova a scos un penalty, iar Nicoleta Lazăr a înscris de la punctul cu var. În partea a doua a întâlnirii, băimărencele au alergat după egalare, dar de marcat, au marcat tot fetele din Banat: în minutul 75, Panova a semnat golul doi, iar şase minute mai târziu junioara Rebeca Ursachi a înscris cel de-al treilea gol al gazdelor, din pasa aceleiaşi Rita Panova – un adevărat factotum în echipa bănăţeană. Golul de onoare al formaţiei oaspete a venit chiar înaintea ultimului fluier, dintr-o lovitură liberă perfect executată de Diana Pop, dar reuşita echipei din Baia Mare n-a stricat sărbătoarea reşiţeană. ACS Banat Girls Reşiţa – ACS Fotbal feminin Baia Mare, scor final 3-1, şi fetele din Banat îşi trec în cont primele trei puncte în Liga I.

„Este o zi istorică pentru clubul nostru, prima noastră victorie în Liga I. Sunt extrem de fericit, cred că a venit norocul şi la noi. Fetele şi-au dorit foarte mult, au luptat până în ultima secundă, şi nu pot decât să le mulţumesc din suflet pentru asta. Felicit şi oaspetele, deoarece au făcut un joc foarte bun, au avut multe ocazii, doar că, din păcate pentru ele, au avut în faţă doi portari în zi mare, care au avut nişte intervenţii incredibile. Am riscat de la început, pentru că simţeam că putem să scoatem trei puncte astăzi. Din acest motiv, am folosit-o ca atacant pe Rita Panova, care este portăriţa noastră, dar are şi calităţi ofensive. După cum aţi văzut, ea a pus umărul la toate cele trei faze. La prima fază a obţinut penalty, la cea de-a doua a dat un gol superb cu capul, iar la a treia fază a dat pasa de gol. Ce pot să spun, e extraordinară, dacă aş putea, aş clona-o pe fata aceasta. Sper din suflet să ne revină pofta şi dorinţa de a juca tot mai bine, de la joc la joc. Sunt foarte mulţumit de jocul fetelor, sunt mult prea fericit şi nu pot să reacţionez altfel”, a declarat emoţionat antrenorul Daniel Amariei.

De cealaltă parte, antrenorul băimărean Liviu Ivasuc s-a declarat dezamăgit de rezultat şi a precizat că după această înfrângere e hotărât să îşi înainteze demisia.

„Din punctul meu de vedere, echipa gazdă a meritat victoria, pentru că a muncit, a luptat pentru ea. Noi am construit din minutul unu până în ultimul minut, dar astăzi mingea n-a vrut să intre în poartă. Am ratat din orice poziţie, din minutul 2, când am avut prima ocazie, până în minutul 92, când s-a terminat meciul. Nu mai e nimic de zis. Pentru mine a fost ultimul meci în Liga I la această echipă, îmi voi depune demisia luni dimineaţă”, a spus la final antrenorul Liviu Ivasuc.

Liga I de fotbal feminin continuă miercurea viitoare cu prima etapă intermediară a sezonului, care programează pentru Banat Girls cea mai lungă deplasare din campionat. În runda cu numărul cinci, reşiţencele vor încerca să scoată puncte pe terenul formaţiei Selena Constanţa, o altă echipă aflată în partea inferioară a clasamentului.