Decada Culturii Germane în Banatul Montan continuă vineri, 2 octombrie cu un prim vernisaj la Centrul cultural muzeistic din Anina. Este vorba despre o expoziţie de pictură semnată de familia de artişti plastici Doina şi Gustav Hlinka din Reşiţa.

Amănunte pentru Radio Reşiţa au oferit însuşi protagonistul zilei, plasticianul Gustav Hlinka, precum şi de la curatorul expoziţiei, Dani Dumitru Vlad:

Dani Dumitru Vlad şi Gustav Hlinka

Organizatorul principal al evenimentului, Erwin josef Ţigla, spune că deşi este o perioadă grea în ceea ce priveşte desfăşurarea evenimentelor culturale, acestea continuă şi pot fi urmărite şi online pe pagina de socializare a Asociaţiei Germane de Cultură şi Educaţie a Adulţilor Reşiţa:

Erwin Josef Ţigla

Amintim că din luna august 2020, turiştii au un motiv în plus să viziteze una dintre cele mai importante zone din Caraş-Severin, localitatea Anina pentru că Administraţia locală a inaugurat Centrul Cultural Muzeistic, un obiectiv important pentru comunitate şi pentru regiune. Locaţia a fost atent aleasă, fiind vorba despre fosta locuință a directorilor de la puțul de exploatare a cărbunelui, ulterior devenind clădire a primăriei din Anina.