[AUDIO] 4 cazuri de Covid-19 la CSM Reșița. Cristi Bobar: avem un program încărcat și, din păcate, au apărut și câteva cazuri de coronavirus în lot

Echipa de fotbal din Liga a II-a, CSM Reșița, pregătește un nou joc din campionat. De această dată este vorba de partida de pe teren propriu cu nou promovata, Unirea Slobozia. Atmosfera este una pozitivă în tabăra rosso-neră, după punctele acumulate în deplasare în etapa precedentă. Totuși, formația se confruntă cu unele probleme de efectiv, deoarece  în ultimele ore au fost înregistrate cazuri de Covid-19 și la echipa de fotbal de seniori de la CSM Reșița.

Este vorba despre doi jucători și doi membri ai staff-ului tehnic”, care sunt asimptomatici și se află în izolare, a declarat președintele grupării din Valea Domanului, Cristian Bobar:

”Ne așteaptă un meci acasă, nu este unul ușor, deși este vorba de o nou promovată. Unirea Slobozia este o echipă bună care poate face oricând surprize, dar și noi avem nevoie de cele trei puncte. După deplasarea de la Buzău trebuie să ne ”consolidăm” și să urcăm în clasament. Avem un program destul de încărcat, avem și meci în Cupa României cu CS Universitatea Craiova, formația de Liga a II-a, iar sâmbăta viitoare jucăm la Metaloglobus București. Este un program încărcat și, din păcate, au apărut și niște cazuri de coronavirus în lotul nostru. Trebuie să gestionăm foarte bine situația. Este vorba despre doi jucători și doi membri din staff – ul tehnic, dar sunt bine, sun asimptomatici. Băieții și-au făcut analizele, se află în izolare și sperăm să revină cât mai repede lângă noi, după 14 zile. Săptămânal se face dezinfecție peste tot în incinta stadionului: vestiare, birouri, sala de mese etc. În ceea ce privește lotul a revenit Astafei, dar Matulevicius rămâne în continuare accidentat. Suntem în negocieri cu un jucător care a evoluat în Liga I, până deseară vom afla dacă va semna cu noi. Dorim să ne mai întărim în partea ofensivă a echipei”, a spus Cristi Bobar.   

O săptămână au fost întrerupte și antrenamentele la Centrul de Copii și Juniori, deoarece  unul dintre tinerii fotbaliști a fost depistat pozitiv la un test efectuat recent. Președintele grupării reșițene roagă părinții copiilor care vin la antrenamente să nu mai rămână în incinta stadionului, ci să vină după aceștia la încheierea ședințelor de pregătire.

”Vrem să limităm accesul adulților în incinta stadionului, sunt părinți și de la grupele de handbal și de la cele de fotbal, vrem să evităm orice fel de probleme”, a spus Cristi Bobar.  

Echipa se pregătește pentru jocul de sâmbătă, 3 octombrie de pe teren propriu cu Unirea Slobozia.  Va avea loc de la ora 11.00.

Miercuri, 7 octombrie este programată partida din Cupa României, ediția 2020-2021, conform tragerii la sorți desfășurată miercuri, 30 septembrie la sediul FRF. CSM Reșița va evolua la Drobeta Turnu Severin cu Universitatea Craiova 1948.

”Un meci destul de greu cu o echipă care stă bine în clasament, dar ne dorim să-l câștigăm”, a concluzionat Cristi Bobar.  

Programul în turul III din Cupa României, ediția 2020-2021 este următorul:

Marți, 6 octombrie, ora 14:30

CS Gloria Lunca-Teuz Cermei – CS Şoimii Lipova

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – CSC Dumbrăvița

AFC Unirea 1924 – ACS Viitorul Şelimbăr

CSM Alexandria – CSM Slatina

SC Popeşti-Leordeni – AFC Progresul 1944 Spartac

AFC Odorheiu Secuiesc – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc

Miercuri, 7 octombrie, ora 14:30

CSA Axiopolis Sport Cernavodă – AS FC Agricola Borcea

ACS Mostiştea Ulmu – AFC Unirea 04 Slobozia

ACS Dacia Unirea Brăila – CS Făurei

AFC Metalul Buzău – CSM Focşani 2007

ACS Hușana Huși – CS Ştiinţa Miroslava

ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ – CS Aerostar Bacău

ACS Şomuz Fălticeni – ACS Foresta Suceava

AS FC Pucioasa – ACS SR Municipal Braşov

CS Afumaţi – CS Concordia Chiajna

CS Viitorul Dăeşti – ACS Vediţa Coloneşti M.S.

U Craiova 1948 SA – Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița

CS Sportul 2007 Şimleu Silvaniei – CSC Sânmartin

CS Minaur Baia Mare – ACS Fotbal Comuna Recea

Joi, 8 octombrie

ACSO Filiaşi – CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu (ora 14:30)

FC Unirea Dej – AS FC Universitatea Cluj (ora 17:30) .