Primarul comunei Dumbrăviţa, Victor Malac şi primarul comunei Giarmata, Virgil Bunescu, au fost astăzi, să verifice secţiile de votare din localităţile lor, deşi ar fi trebuit să fie carantinaţi la domiciliu.

Se pare că cei doi au prezentat o derogare obţinută de la Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, având avizul DSP Timiş.

Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public privind derogarea măsurii de carantină acordată celor doi edili din Giarmata şi Dumbrăviţa, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Timiş face cunoscut faptul că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, derogările sunt emise de către Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei cu avizul DSP.

În cazul celor două persoane publice, reprezentanţii DSP şi-au depăşit atribuţiile si nu au informat conducerea legat de aceste solicitari. În acest contexţ a fost demarată o anchetă internă, urmând ca persoanele care se fac responsabile de această situaţie să fie sancţionate, mergând până la încetarea raporturilor de muncă, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Cornelia Bubatu.

Cei doi edili din Giarmata şi Dumbrăviţa erau în carantină, fiind contacţi direcţi ai preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra care vineri a fost confirmat cu COVID – 19.

Primarul comunei Dumbrăviţa, Victor Malac şi primarul comunei Giarmata, Virgil Bunescu au fost, astăzi, să verifice secţiile de votare din localităţile lor, deşi ar fi trebuit să fie izolaţi la domiciliu.