Măcinată în ultima perioadă de probleme administrative, financiare şi sportive, echipa feminină de fotbal ACS Banat Girls a strâns rândurile şi s-a străduit să dea o replică bună unei adversare aflate pe val: ACS Heniu Prundu Bârgăului a venit la Reşiţa cu două jucătoare de Naţională şi un moral excelent, după acel incredibil 15-0 administrat etapa trecută fetelor de la AFC Fair-Play Bucureşti. În teren, ambele echipe au avut un adversar comun: ploaia torenţială, care n-a contenit în primele 45 de minute. Repriza I a consemnat un joc echilibrat, cu momente bune ale ambelor echipe, dar fără modificări pe tabelă. După pauză, ploaia s-a oprit şi au început să cadă golurile. Bistriţencele au deschis scorul prin Laiu, dar fetele din Banat au replicat imediat, Adelina Ion reuşind să restabilească egalitatea la 1. Au urmat zece minute dominate de reşiţence, şi gazdele începeau să spere într-un prim rezultat pozitiv în Liga I. Din păcate, echipa mai pragmatică a fost cea din Prundu Bârgăului, care a revenit în control şi a mai marcat de trei ori. Jucătoarea de Naţională Andreea Laiu a mai semnat două goluri, iar Alexandra Hornea a stabilit scorul final: ACS Banat Girls – Heniu Prundu Bârgăului, 1-4.

După meci, antrenorul Daniel Amariei şi-a exprimat regretul că fetele din Banat n-au reuşit să gestioneze mai bine momentele bune avute de-a lungul jocului.

„Am avut momentele noastre, dar din păcate n-am reuşit să profităm de ele. Cred că şi lipsa noastră de experienţă şi-a spus cuvântul. Am întâlnit o echipă bună, îi felicităm pe cei de la Heniu pentru victorie. Am intrat cu 0-0 la pauză, am avut şi o ratare unu la unu cu portarul de care îmi pare foarte rău, probabil altul ar fi fost moralul nostru dacă aveam 1-0 la pauză. Apoi, în a doua repriză am luat gol mult prea repede, în minutul 48, noroc că am revenit destul de repede, după numai trei minute, şi am reuşit să egalăm. După golul egalizator am avut 10-15 minute foarte bune, chiar am crezut în victorie. Am mai avut o ocazie destul de mare prin Mădălina Gânju, apoi a venit al doilea gol al oaspetelor, după o execuţie destul de frumoasă. Am încercat să forţez putin, din acest motiv am şi scos-o pe Rita Panova din poartă şi am trimis-o în atac, deoarece are nişte calităţi extraordinare, am mai încercat acest lucru în nişte meciuri amicale în care a reuşit să înscrie. Din păcate, nici ea n-a mai putut face prea mult, de fapt niciuna dintre jucătoarele noastre n-a mai reuşit să facă prea mult. Cred că am căzut psihic, apoi au venit şi celelalte reuşite ale oaspetelor, golul trei şi golul patru. Asta este, mergem înainte, ne aşteaptă tot un meci acasă, sper ca atunci să obţinem şi primele puncte”, a declarat antrenorul Daniel Amariei.

„S-a văzut că fetele din Reşiţa vin din liga a doua, dar la elan, la combativitate, la joc au fost peste noi în prima repriză, chiar până în minutul 70. Până la final s-a făcut însă diferenţa, tinând cont că noi jucăm de ceva timp în Liga I şi avem câteva jucătoare de mare valoare, care sunt şi la lotul naţional”, a declarat Călin Svoboda, antrenorul formaţiei-oaspete.

După trei etape, ACS Banat Girls se numără printre cele trei formaţii care nu au obţinut încă puncte în actualul sezon. Prima victorie ar putea veni însă sâmbăta viitoare, când reşiţencele vor întâlni acasă un adversar ceva mai accesibil: ACS Fotbal Feminin Baia Mare, formaţie aflată şi ea în partea inferioară a clasamentului Ligii I.

galerie foto: Miruna Mihancea