Începând cu anul 2000 în întreaga lume, la data de 25 septembrie este marcată Ziua Internaţionala a Farmacistului. Acest profesionist în sănătate nu e doar un mediator între medici şi pacienţi. În multe situaţii, acesta este un vector important în acordarea serviciilor de sănătate.

În plină pandemie de COVID-19, farmaciştii au responsabilitatea de a se asigura că atunci când un pacient utilizează un medicament acesta nu îi va dăuna. Farmaciştii din Caraş-Severin s-au descurcat fără probleme în această perioadă dificilă, afirmă preşedintele Colegiului Judeţean al Farmaciştilor, Pavel Roşca.

Noi farmaciştii asiguram accesul la medicamente şi la utilizarea lor adecvată. Mă bucur că pot să afirm că farmaciştii sunt adevăraţi profesionişti în sănătate şi le mulţumesc tuturor colegilor din Caraş-Severin pentru că au făcut faţă pandemiei de COVID-19, nu a fost uşor dar au fost responsabili şi au fost la fel ca întotdeauna lângă pacienţi. La Mulţi ani şi să trecem cu bine peste această perioadă”, este mesajul transmis de Pavel Roşca.

Prin marcarea acestei zile, iniţiatorii îşi propun şi în acest an să atragă atenţia celor mai importanţi actori din domeniul farmaceutic asupra modului în care aceştia ajută oamenii.

De altfel, Federatia a incurajat de-a lungul anilor toti reprezentantii domeniului farmaceutic să celebreze aceasta zi şi să ajute la promovarea informaţiilor despre această categorie profesională.