Ştiri electorale 24.09.2020 ora 18

Programul 10+ contribuie în toate zonele la economia judeţului, fie că vorbim de turism, agricultură, sănătate sau cultură, a spus într-o dezbatere publică, Ionuţ Popovici, candidatul PMP la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Portul de la Moldova Nouă, care trebuie valorificaţ drumurile judeţene, pentru care s-au depus deja proiecte, susţinerea producătorilor agricoli, prin centre de colectare, centre de îngrijire a animalelor, inclusiv pentru câinii fără stăpân sunt doar câteva dintre iniţiativele pe care le propune.

Romeo Dunca, candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin, consideră că infrastructura trebuie să fie o prioritate. Dacă vom avea o infrastructură sănătoasă, turismul, care este unul din principalele atuuri ale acestui judeţ, va înflori. Vor apărea locuri de muncă cu salarii mai mari, pentru că noi nu avem nevoie de locuri de muncă cu salarii mici. Noi trebuie să facem în aşa fel încât un om care trăieşte şi lucrează aici să poată câştiga cel puţin 1.000 de euro legal, în mână, lucru care i-ar putea întoarce acasă pe mulţi, a mai spus Romeo Dunca.

Candidatul USR-Plus la Consiliul Judeţean, Andrei Plujar, consideră că marea dramă a acestui judeţ este depopularea masivă. Din acest motiv s-a implicat în politică. Viziunea sa pleacă de la un nou traseu pentru Autostrada A6 Lugoj-Craiova, care să treacă prin Caransebeş, şi cuprinde dezvoltarea infrastructurii, care să atragă investitori şi turişti. În plus, îşi doreşte protejarea patrimoniului natural şi industrial şi vrea o administraţie publică profesionistă şi curată.

Silviu Hurduzeu, candidat pentru un nou mandat la conducerea Consiliului Judeţean din partea Alianţei Pro Caraş-Severin, a declarat că viziunea sa pentru judeţ pleacă de la ceea ce le spune tuturor celor care vizitează Caraş-Severinul: Bine aţi venit în cel mai frumos judeţ din România! Infrastructura rutieră este una din priorităţile sale. Nu doar plombări, ci turnare de covor asfaltic, inclusiv din bani europeni. Şi vrea să continue investiţiile în spitalele din judeţ.

Pentru Paul Vasile, candidatul Partidului Verde la Consiliul Judeţean, prioritatea de grad zero este învăţământul. Pentru că tot ceea ce se întâmplă rău, se întâmplă din cauza lipsei de educaţie. Militează pentru accesul la învăţământ de calitate, inclusiv din punctul de vedere al infrastructurii, indiferent de unde provine copilul, indiferent de localitate. Promovează grija faţă de micul producător, dar şi pentru zonele verzi.

Valentin Armaşu, candidatul Partidului Ecologist Român la şefia Consiliului Judeţean militează pentru reducerea poluării, colectarea selectivă a deşeurilor şi pentru un deponeu funcţional. Asfalt pe drumuri, nu doar cu două luni înaintea alegerilor, stoparea tăierilor ilegale de păduri, susţinerea proiectelor de anvelopare a blocurilor, încurajarea micilor producători de energie verde şi transparentizarea actelor de decizie se numără printre priorităţile sale.

Răzvan Simulescu, propus de Partidul Puterii Umaniste Social Liberal la conducerea Consiliului Judeţean Caraş-Severin crede că suntem printre ultimele judeţe din punct de vedere economic, în pofida resurselor şi potenţialului, şi încă avem industrie pe care nu trebuie să o pierdem. Fapt pentru care trebuie să identificăm potenţialul investiţional şi de dezvoltare pe zone, pentru realizarea de proiecte de dezvoltare, de reabilitare şi de infrastructură. Pe lista sa de priorităţi figurează şi diversificarea secţiilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa şi atragerea de medici în disciplinele deficitare.

Cele mai citite

Related Articles