Instituţia Prefectului Caraş-Severin a intrat în linie dreaptă în procesul de pregătire a alegerilor locale care vor avea loc duminică, 27.09.2020.

În Caraş-Severin, pe lângă Biroul Electoral Judeţean, există 77 de birouri locale de circumscripţie şi 365 de secţii de votare. În total, în cursul zilelor de vineri şi sâmbătă vor fi distribuite 1.194.903 de buletine de voţ 269.425 de autocolante, câte 5 ştampile de vot pentru fiecare secţie de votare şi câte o ştampilă de control pentru fiecare secţie de votare şi birou de circumscripţie.

De asemenea, Instituţia Prefectului Caraş-Severin va distribui, către primarii din judeţ sau către persoana desemnată de aceştia, 80.940 de măşti de protecţie, 1.100 de recipiente a câte 750 ml cu, pulverizator, care conţin dezinfectant de mâini, 365 de bidoane a 5 l, cu dezinfectant pentru suprafeţe (câte unul pentru fiecare secţie de votare), precum şi mănuşi de protecţie.

Forţele de ordine din Caraş-Severin sunt pregătite pentru asigurarea pazei secţiilor de votare şi pentru înlesnirea bunei desfăşurări a procesului electoral.

Prefectul judeţului, Cristian Gâfu, îndeamnă cetăţenii să meargă la secţiile de votare pentru a-şi exercita dreptul constituţional, dar să o facă în mod responsabil, cu respectarea distanţării fizice şi a tuturor normelor igienico-sanitare, pentru a preveni răspândirea virusului SARS CoV-2.